Joves de diferents entitats de la comarca implicats en l'organització de les festes majors i d'altres activitats d'oci nocturn als seus municipis es van trobar dissabte en la segona edició de la formació «Festes de Qualitat», impulsada per l'Oficina Jove de l'Anoia, per reflexionar conjuntament sobre quines actuacions poden dur a terme per reduir els riscos derivats del consum d'alcohol o d'altres substàncies i establir mecanismes de prevenció davant les diferents formes de manifestació de les violències masclistes.

La formació, que va tenir lloc a les dependències del Consell Comarcal de l'Anoia, es va dividir en dues parts. En un primer moment, es va abordar de forma més teòrica. Es va parlar de quines són les pautes de seguretat a tenir en compte darrere d'una barra de festa major. Al mateix temps, vam reflexionar sobre les conseqüències que implica un consum abusiu i descontrolat d'alcohol. Tot seguit, l'associació Dones amb Empenta, va introduir la mirada de gènere i va mostrar com la violència masclista es manifesta i quines possibilitats tenim per prevenir-la, detectar-la i actuar en conseqüència.

A la segona part, els joves van crear campanyes de prevenció i van triar els missatges que volien traslladar als seus companys.