Unió de Pagesos ha denunciat que cotxes van entrar en camps sembrats de civada i ordi en una finca a la zona del Mas d'en Pi, als Hostalets de Pierola (Anoia) el cap de setmana passat i en dies anteriors. Al marge de la falta de respecte que denota per la propietat privada, l'acció causa danys als camps, comporta pèrdues en la collita i és un perjudici per a l'entorn rural i la gestió ambiental consegüent de l'activitat agrària.

En la foto que il·lustra aquestes línies, realitzada el dia 18 de juny, es pot veure les roderes del cotxe i el camp de civada aixafat al Mas d'en Pi. El mateix pagès va trobar danys semblants en uns sembrats d'ordi de la seva finca que estava a punt de collir.

Unió de Pagesos demana respecte per l'agricultura i fa una crida per conscienciar la societat en general sobre aquestes pràctiques irrespectuoses. L'activitat de la pagesia, explica el col·lectiu, és un motor econòmic en moltes comarques del país i contribueix a l'equilibri territorial, aporta aliments segurs, de qualitat i de proximitat, i a més comporta beneficis per al medi ambient que ajuden a mitigar les conseqüències del canvi climàtic.