La detenció del president de Proinosa, Josep Singla, ha provocat reaccions diverses a la comarca de l'Anoia, on hi té una estreta vinculació. Singla és el major patrocinador del primer equip de l'Igualada Hoquei Club i té en marxa diverses obres a la capital de l'Anoia, com la urbanització de l'entorn de l'hospital. El president de l'Igualada Hoquei Club, Josep Maria Ollé, ha expressat que estan 'intranquils' però que ara 'no és el moment' de dir res. D'altra banda, el president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Ramon Felip, ha explicat que la reacció del jutge Garzon ha estat 'exagerada perquè en principi s'ha de pensar amb la innocència' de què partim tots' fins que el cas quedi 'esbrinat'.

L'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, no ha volgut fer cap judici perquè considera que és 'aviat' i no té 'prou informació' per 'opinar'. Aymamí ha explicat que l'empresa té més accionistes i que cal 'conèixer bé' la situació per evitar crear 'conflictes'.

Segons Ramon Felip, és 'lamentable' que passin aquestes coses i 'surten' a la 'llum' dades 'força negatives'. Felip ha denunciat els 'modals i sistema' que s'està emprant en el cas perquè són actuacions 'molt contundents' que són gràficament 'alarmants' i preocupen 'molt'.

El president d'UGT Anoia, Francesc Rica, ha explicat que ha estat una 'sorpresa' veure que una persona 'significativa' de la comarca de l'Anoia estigui implicada en un afer de 'suposat tràfic d'influències'.

Segons Rica, cal 'esperar' per veure com pot afectar econòmicament aquesta notícia a la comarca de l'Anoia. Tot i això, Rica ha afegit que la majoria d'obres de Proinosa eren 'fora de la comarca' i que 'possiblement' molta de la mà d'obra i treballadors són de 'fora' l'Anoia.

Proinosa compta actualment amb més de 300 professionals en la seva plantilla. Destaca l'activitat de la firma en l'execució d'obra pública a l'Àrea Metropolitana però Proinosa també ha treballat en la construcció del Complex Esportiu i del Centre de Salut Pere Garau de Palma de Mallorca o en la central tèrmica de l'Alcúdia. A l'Àrea Metropolitana, també ha construït la planta de tractament de fangs d'Aigües del Ter-Llobregat, les naus logístiques Decathlon i Carreforur de la Zona Franca, el Parc de la Marina de Viladecans i ha participat en les obres d'ampliació de la carretera BP-1413, a Cerdanyola del Vallès.

Segons dades de l'empresa, la societat Proinosa ha experimentat importants creixements en els darrers anys. L'any 2006, va augmentar la producció un 63,2% amb la creació de la divisió d'Edificació lligat al creixement de les altres dos divisions d'Obra Civil i Industrial. Al 2007, encara va augmentar un 18% més respecte els resultats del 2006. Durant el 2007, la firma va facturar 183 milions amb un beneficis abans d'impostos de 7,3 milions d'euros.