L'alcalde d'Òdena (Anoia), Francisco Guisado (PSC) va signar el juny del 2008 amb el director de Proinosa, Josep Singla, un dels detinguts en l'operació anticorrupció, i amb el Consorci de la Zona Franca, un conveni per finançar el pla urbanístic municipal. Mitjançant aquest conveni l'empresa Fortyseven, de Josep Singla, contribueix econòmicament a la tramitació del POUM a canvi de disposar de sòl per fer-hi un polígon industrial. El conveni inclou una clàusula segons la qual en cas que finalment no es pugui fer el polígon l'empresa deixa de fer les aportacions econòmiques. L'operació va crear malestar al poble, on bona part dels veïns van manifestar que no volien aquest sector industrial.

El conveni es va signar el juny del 2008 i el punt número 7 del conveni diu que 'els compromisos assumits pels promotors en el present conveni quedaran resolts en el cas que en qualsevol moment abans de l'aprovació definitiva, o en ocasió de la mateixa, no s'incorpori la finca de Can Morera en les condicions proposades pels aportants'. Segons l'alcalde d'Òdena, Francesc Guisado, la signatura entre el Consorci de la Zona Franca i la família Singla es va fer amb la 'voluntat' de disposar d'un sòl per un 'polígon industrial' de 200 hectàrees.

Per a construir aquest polígon s'havia de fer una revisió total del planejament i segons Guisado, 'no era una prioritat' del municipi entrar en una despesa 'tan important'. A partir d'aquí, es va fer un conveni entre el Consorci, la família Singla i l'Ajuntament d'Òdena en què l'empresa de Singla, Fortyseven, es comprometia a pagar la despesa de revisió del planejament, valorada en 414.000 euros, a canvi que als terrenys de Can Morera, propietat de Singla, s'hi pogués construir un polígon industrial.

Pep Solé, membre de l'associació de veïns de l'Espelt, ha explicat que en els plans de participació ciutadana, on es pregunta als ciutadans com volen que creixi el poble, la majoria de ciutadana va 'manifestar' que 'no volia' aquest sector industrial.

Tot i això, aquest pla de participació ciutadana es fa fer un any després de la signatura del conveni. És per això, que Solé considera que és una 'pantomima' la participació ciutadana, ja que l'alcalde ja havia signat el conveni.

Segons Solé, aquest conveni és un 'suborn' a 'cara descoberta', ja que 'no pot ser' que el desenvolupament d'un poble el 'decideixi' una empresa. Solé també ha afirmat que si la remodelació no la paga la família Singla, l'haurà de pagar el poble, de 'la mateixa manera' que ho fan 'tots els altres municipis'.