Xavier Boquete (UDC) va anunciar ahir que deixa la presidència del Consell Comarcal després de dos anys i quatre mesos. El també alcalde de Masquefa deixa també el seu lloc entre els 33 membres i assegura que, políticament, a partir d'ara es dedicarà a la batllia de la seva localitat. La renúncia del democratacristià portaria, segons el que va comentar Jaume Guixà, president de Convergència Democràtica a la comarca, Marc Castells al capdavant del Consell, però encara està tot per confirmar en un ple extraordinari que se celebrarà properament.

El batlle masquefí va explicitar la seva decisió en l'últim punt del dia del ple del Consell. La seva decisió d'abandonar la presidència ja havia estat anunciada les darreres hores, però el que sí que va sorprendre molts dels presents va ser la renúncia a continuar dins els 33 llocs del Consell Comarcal, on agafa el relleu el seu tinent d'alcalde a Masquefa, Enrique Gómez. El seu adéu a la màxima responsabilitat dins el Consell va ser motiu que l'únic conseller popular, Joan Agramunt, retragués a la federació les "contradiccions òbvies" entre la voluntat explícita que havia mostrat Boquete de romandre els quatre anys a la presidència, el juny passat, i les declaracions de Jaume Guixà (CDC) en què afirmava que el relleu havia estat pactat el 2007.

Els motius de la renúncia de Xavier Boquete a la presidència són fruit "d'una decisió rumiada i difícil de prendre, madura. Ser alcalde d'un municipi demana centrar-se en determinades accions" i va fer al·lusió també "a determinades tensions que no acabo d'entendre" que l'han portat a posar fi a la seva etapa. En tot cas, Boquete considera que els projectes que va engegar estan encarrilats. El president va dedicar les seves darreres paraules com a tal a lloar el consens que hi ha hagut en temes com l'aeroport i el Parcmotor, i va encoratjar els municipis de la comarca a afrontar "sense por" el debat territorial.