L'Hospital d'Igualada celebrarà avui, a partir de 2/4 de dotze del migdia, l'acte de col·locació de la primera pedra de l'heliport. L'acte estarà presidit per la consellera de Salut, Marina Geli i Fàbrega i l'alcalde de la ciutat i president del Consorci Sanitari de l'Anoia, Jordi Aymamí i Roca.

Aquest heliport ja es preveia en l'avantprojecte del nou hospital, inaugurat ara fa aproximament 2 anys, del qual cal destacar la ubicació estratègica al costat de l'eix viari de la Nacional II. La construcció d'aquest heliport permetrà disposar d'un nou recurs sanitari a la comarca pel trasllat urgent de pacients als hospitals de tercer nivell i completar l'oferta de serveis del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

En sis mesos, acabat

Està previst construir-lo en un termini de sis mesos, en l'espai situat sobre de l'àrea ambulatòria de l'hospital i l'estructura consta d'una plataforma d'aterratge plantejada a partir d'un nucli central amb un voladís de 7,2 metres aproximadament, amb un anell en tot el perímetre de la plataforma que tanca i dóna rigidesa al conjunt.

El diàmetre de la plataforma és de 18,29 metres i és en forma octogonal. Disposa d'una àrea de seguretat de 3 metres, l'accés a l'edifici serà a partir d'una passarel·la metàl·lica i per la qual s'accedirà a l'accés a l'edifici serà a partir d'una passarel·la metàl·lica i per la qual s'accedirà a l'àrea d'urgències.

El projecte s'ha adjudicat per un import de 592.504,04 euros sense IVA i les obres tindran una durada d'uns sis mesos.