Els sacerdots que cobreixen els serveis religiosos a Igualada no veuen clar el naixement de la quarta parròquia que s'ha proposat des del bisbat al barri de les Comes. La situació econòmica actual i la que es preveu a mitjà termini, afegit a les despeses que pot comportar la inversió i, sobretot, a la manca de vocacions i sacerdocis en què es troba l'Església a la diòcesi, fan que es vegi amb escepticisme una eventual ampliació de parròquies a la capital de l'Anoia.

Amb tot, des de la parròquia on recau el pes del darrer gran creixement urbanístic, la Sagrada Família, es considera que "no pot ser per la manca de capellans, però sí que fa falta no una, sinó dues parròquies". Mossèn Jaume Serra creu que "tant la zona de les Comes, entorn els actuals Maristes, com la que hi ha a la vora del Parc de Bombers i la caserna de la Guàrdia Civil, haurien de disposar de parròquia pròpia".

El bisbat de Vic va afirmar, dimarts passat, que "seria necessari començar a plantejar la possibilitat de construir esglésies noves al sector del Nadal de Vic i al nord de l'avinguda de Catalunya, l'antiga nacional II d'Igualada", nous barris d'aquestes ciutats. Aquesta àrea de la capital de l'Anoia la cobreix tradicionalment la parròquia de la Sagrada Família precisament. Mossèn Jaume Serra matisa que "ja no hi ha capellans i, a més, falten diners, espais i solars per construir més esglésies".

En la presentació de la Jornada de Germanor, celebrada ahir, el bisbe de Vic, Romà Casanova, va assegurar que "estudiem la possibilitat d'adquirir terrenys per planificar la construcció de nous temples" i "que Vic i Igualada serien les dues ciutats on seria més necessari ampliar el nombre d'esglésies pel seu creixement urbanístic". "La nostra missió és anar a cercar la gent", va explicar Casanova, que va argumentar que "si creixen barris nous també hi cal presència de l'Església".

Ara per ara, Igualada no té cap construcció religiosa més enllà de la línia de la vella N-II, un dels seus sectors de creixement més importants. El bisbe admet que els projectes encara són molt a les beceroles. Des de l'Ajuntament d'Igualada, l'alcalde, Jordi Aymamí, ha estès la mà al bisbat remarcant que "ens sembla bé que l'Església plantegi això. Tenim una bona relació amb les seves institucions i càrrecs i volem col·laborar en la mesura que sigui possible a donar totes les facilitats per a la pràctica del culte". Una ajuda que el líder de l'Entesa va assegurar que també és extensible a "altres confessions, sigui la musulmana o l'evangelista".

L'arxiprest, mossèn Josep Massana, opina que "respecte a l'àrea que es comenta, la Sagrada Família queda molt centralitzada. Si se segueix una política de proximitat, no sé fins a quin punt seria cert o bo". El rector de la Soledat i Santa Maria afirma, però, que "he parlat recentment amb el bisbe, i no m'ha fet explícit això" i que cal mesurar amb prudència el debat sobre una nova parròquia.