El ministre de Treball del govern central espanyol, Celestino Corbacho, va visitar ahir les obres de construcció, emmarcades dins el Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), d'un passeig, un petit parc infantil i el seu enjardinament, situades als voltants de l'edifici de l'Hospital General d'Igualada. En la inauguració també va assistir l'alcalde de la ciutat, Jordi Aymamí, i altres batlles de les poblacions veïnes.

L'alcalde Jordi Aymamí va explicar en l'acte d'inauguració que "hem assolit els objectius gràcies a la voluntat política de fer-ho i al suport de la participació ciutadana". L'objectiu que s'ha acomplert, segons el batlle, ha estat "la millora de la convivència ciutadana, la mobilitat dels igualadins per la ciutat i un pas endavant pel que fa a la qualitat dels serveis fonamentals, com ara la salut, en tractar-se d'un espai nou i agradable al costat de l'Hospital General d'Igualada". Aymamí també va afegir que "tots els projectes que s'han fet a la ciutat han fet que la capital encara ho sigui més. També s'ha finalitzat la reconversió de l'antiga carretera Nacional II, que ha permès unir els barris nous amb el nucli històric d'Igualada".

Per la seva part, el ministre Celestino Corbacho va dir que "ens sentim satisfets de la gran inversió que ha fet el govern central cap als ajuntaments i que ha permès solucionar reivindicacions històriques de molts pobles. A més a més, el FEIL ha generat ocupació immediata i ha ajudat a pal·liar l'impacte de la crisi econòmica; n'estem tan satisfets que per això mateix traurem una segona edició d'aquestes subvencions adreçades als governs municipals". Respecte a aquesta segona subvenció FEIL, el ministre va explicar que "se subvencionaran aquells projectes que siguin pensats de cara a oferir llocs de treball a llarg termini, com ara que un Ajuntament decideixi crear una llar d'infants. En aquest cas, es dóna feina als obrers i, més tard, als que es cuidin de l'escola bressol".

Les obres de millora al voltant de l'Hospital General d'Igualada han disposat d'una inversió de 2.241.807,73 euros i han tingut com a objectiu principal millorar la connexió entre els barris nous de la ciutat d'Igualada amb els barris del nucli històric, i han creat un espai tranquil on poder passejar a peu o amb bicicleta. Segons el consistori igualadí, aquest ha estat el projecte amb més pressupost que es va presentar al govern de Madrid, i es comunica amb l'eix de vianants que s'havia projectat anteriorment.

En aquesta zona nova l'Ajuntament preveu que a partir d'ara s'instal·lin nous serveis i comerços als quals hi hagi un accés fàcil per als ciutadans, ja sigui a peu o amb vehicle. Gràcies a aquestes tasques de reurbanització, els barris que han quedat connectats han estat: les Comes, el Poble Sec i el centre de la ciutat.