El Consorci Sanitari d'Igualada, ens públic participat per l'Ajuntament i l'ICS, ha presentat la candidatura pel concurs de gestió del nou centre d'atenció primària d'Igualada, el segon de la ciutat, que es fa aquest mes. L'equip de govern de l'Entesa per Igualada considera, en paraules de la primera tinent d'alcalde, Montserrat Mateu, "vergonyós" que el CatSalut hagi posat a concurs un equipament sanitari i que "pugui quedar en mans privades". Es recorda que a Igualada hi ha el referent del Consorci Sanitari, que gestiona des de fa anys l'hospital. L'anunci que la gestió podia passar a mans d'una "una cooperativa de professionals amb fins lucratius" que guanyés l'adjudicació ha aixecat també la protesta dels sindicats, que ho consideren l'indici d'un possible procés de privatització".

Davant les veus contràries que han sorgit a Igualada, des de la secció del CatSalut a la Catalunya central es posa de manifest que "no entenem aquesta alarma. En moltes poblacions catalanes ja funciona aquesta modalitat de gestió". Mantenen que "continuarà sent un servei públic, només se n'ha posat a concurs la gestió. Es tracta d'un procés que és obert". Com a exemples de ciutats que disposen de serveis gestionats per entitats privades, enumeren Terrassa, Vic, Sabadell i Reus. "No hi veiem cap amenaça, no és el primer concurs per a la gestió de centres".

Montserrat Mateu, primera tinent d'alcalde, trobaria "horrorós" un desenllaç en el qual el centre anés a parar cap a societats privades i que situaria en mans rectores diferents CAP i l'hospital. "Ja hem viscut aquestes situacions i no és bo tornar al passat", comenta la regidora ecosocialista. L'Ajuntament està molest, ja que creu que s'ha demostrat sobradament l'eficàcia del consorci. Mateu assegura que s'han presentat al concurs confiant que guanyaran i que, si no, hauria preferit que se'n fes càrrec l'ICS, però mai arribar a un concurs.