Helena Casas i Marc Marcé fa dos anys que viuen a Sant Martí Sesgueioles, on es van traslladar poc després que naixés el seu primer fill, Pasqual. La parella s'ha dedicat tota la vida al món de la música, i ara la seva formació, Angelina i els Moderns, està començant a treure el cap al panorama musical català. Casas prové de l'àrea metropolitana, mentre que Marcé és igualadí de tota la vida. Dos altres membres del grup viuen a la localitat veïna de Veciana. Una vegada instal·lats en aquest entorn, expliquen que han copsat que "la zona es defineix per estar geogràficament molt tancada", comenten. De fet, recorden que "fins fa uns quants anys no es va millorar i eixamplar la carretera que porta a Igualada" (la C-1412), i fins aleshores la tendència del territori era anar cap al Bages, encara més pronunciadament que ara.

"Aquí tot és diferent, i hi ha punts en comú, com la poca cobertura de mòbil", expliquen. La tendència dels habitants del territori "és anar a Cervera o a Manresa", una inclinació que es veu afavorida per la presència de l'eix transversal.

Moltes famílies de Sant Martí Sesgueioles tenen parents a pobles segarrencs com Torà i Sant Ramon. Així, malgrat els seus orígens i vincles familiars igualadins, Marc Marcé creu que "és de justícia reclamar la comarca de l'Alta Segarra. Estic d'acord amb la reivindicació". Recorda que l'Anoia és "feta d'una manera una mica absurda" i sense lògica.