L'Incasòl ha anunciat la constitució, després de Setmana Santa, d'un consorci amb l'Ajuntament de Montbui per impulsar l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) al municipi, un nou barri entre el nucli antic i el nou del municipi. Aquest sector de creixement, previst al costat de la Ronda Sud, significarà la construcció de 1.300 habitatges vora el nucli nou de la població. Amb l'ARE, Montbui podria arribar a prop dels 15.000 habitants i ser la tercera població anoienca, davant de Vilanova del Camí i Igualada, en nombre d'habitants amb Piera.

La creació del consorci ja és autoritzada, i un cop sigui una realitat es començarà a elaborar el projecte de construcció. L'objectiu és crear una continuïtat de l'actual nucli nou (Sant Maure) amb la futura Ronda Sud i el sector industrial del Pla de la Tossa, compactar la fesomia del municipi i posar en relació les dues realitats urbanes actuals.

L'ARE de Montbui havia de constar en un principi de 600 habitatges de protecció oficial sobre el total de 1.300, amb una mitjana del 50 % de pisos protegits.

Els habitatges ocuparien unes 26 hectàrees, és a dir, amb el mínim exigible, 50 habitatges per hectàrea. El darrer detall del projecte, però, eleva la xifra a 900 habitatges de promoció pública, que equivaldria al 70 % del total.

L'acord, que va ser publicat per la Generalitat a final de l'any 2009, per la creació del Consorci, deixa la via lliure perquè el nou ens -on les responsabilitats entre Ajuntament i Incasòl es repartiran al 50 %- pugui encetar el projecte constructiu i harmonitzar la creació de pisos amb la d'equipaments. Es tracta d'una "garantia" que el sector es desenvoluparà sense mancances de serveis, sota la tutela d'un ens públic.

Ara queda per fer el projecte d'urbanització i parcel·lació, que ha explicat a aquest diari el regidor d'Urbanisme de Montbui, Sebastià Leno (PSC).