L'Aerosport 2010, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a l'Anoia, s'ha tancat amb una gran sensació d'optimisme. El motiu era clar: la cinquantena d'estands que van participar en el certamen van aconseguir arribar a la xifra total d'1.200.000 euros en transaccions econòmiques, gairebé el doble de diners que s'hi va moure l'any passat.

La xifra de diners aconseguida pels expositors va ser considerada "de molta rellevància" pels organitzadors de l'Aerosport, ja que, segons ells, "s'ha de tenir en compte que el núvol de cendra provinent d'Islàndia i el mal temps que va fer diumenge al matí han fet que el nombre d'avionetes, ultralleugers i paramotors fos lleugerament inferior a la de l'any passat". Pel que fa a les empreses que van ser presents a l'Aerosport aquest darrer cap de setmana, "la tendència baixista s'ha invertit respecte a l'any passat. Hi ha més interès per part dels pilots a adquirir material nou, un possible indicador que la crisi econòmica que afecta el conjunt de l'economia espanyola comença a passar de llarg".

Una de les pors més grans d'enguany dels organitzadors de la fira de l'aeronàutica d'Òdena va ser que no hi hagués prou participació o assistència de públic a causa de les diferents adversitats ambientals que hi havia anat havent durant el cap de setmana. Malgrat tot, ni el núvol de cendra ni la pluja i el fred no van impedir que anessin fins a l'aeròdrom d'Òdena-Igualada un total de 200 aeronaus i uns 4.000 assistents, provinents de diversos indrets de l'estat espa- nyol i de la resta d'Europa. "Tot plegat ha fet que l'Aerosport, un cop més, s'erigeixi com la fira clau per al sector de l'aeronàutica en els àmbits català i espanyol", ha expressat el president de la Fira d'Igualada (organitzadora del certamen), Pere Carles.

A banda d'interessar-se per la compra d'aeronaus, molts dels assistents al certamen hi van anar motivats per la idea de poder pujar en avioneta o bé en un paramotor, com ara Marta Bou, que "ho he aprofitat per venir amb la família i pujar en un paramotor. M'ha semblat una experiència molt emocionant i que recomano a tothom". Rocío García va explicar que "no sabia que es feia aquesta fira i quan m'ho van dir vam organitzar una sortida amb la família. Al meu marit i a mi ens agraden els avions i si tenim l'oportunitat intentarem pujar en una de les avionetes". Entre les activitats que es van organitzar perquè els assistents poguessin gaudir de la visita a l'Aerosport, la més destacada va ser l'exhibició de piruetes acrobàtiques amb avionetes que va tenir lloc ahir al migdia. Així mateix, el públic va poder gaudir de l'actuació de Cástor Fantoba, campió d'Espanya absolut en diverses ocasions.

Durant la fira d'enguany els organitzadors també van parlar del futur de l'Aerosport. Pere Carles va avançar que "aquest certamen va néixer per promocionar l'aeròdrom d'Igualada-Òdena. Des de llavors, hem aconseguit moltes coses importants: situar-lo al mapa de les infraestructures del país i que en el futur esdevingui l'aeroport corporatiu de Catalunya. Per tant, l'Aerosport del futur, sense deixar de ser el referent de l'aviació esportiva, també serà el referent de l'aviació corporativa de l'Estat espanyol".

El president de la Fira d'Igualada es va mostrar convençut que "els dos usos de l'aeroport són compatibles: aviació corporativa de dilluns a divendres, i esportiva els caps de setmana. L'aposta de la Fira d'Igualada és mantenir a tots els àmbits aquesta doble com-patibilitat".