Els membres del consistori igualadí, encapçalats per l'alcalde Jordi Aymamí i els regidors Jordi Riba i Jordi Font, juntament amb el mossèn Josep Mas, van assistir ahir al matí a la cerimònia i l'ofrena del ciri votiu de la ciutat d'Igualada a la Mare de Déu de Montserrat. En total es van acostar al monestir més de 120 igualadins per celebrar aquest tradicional acte.

L'acte va començar amb les paraules de Jordi Aymamí, que va explicar el motiu de l'ofrena tot dient que "des de l'any 1515 els Consellers d'Igualada demanen protecció a la Verge per als habitants del municipi i de l'Anoia". Tot seguit va tenir lloc la missa conventual, en la qual es va fer referència a la necessitat de millorar les relacions internacionals entre els països i l'establiment de les llibertats del poble sahrauí.

Durant la celebració de la missa, diversos membres del consistori van fer l'ofrena dels elements per portar a terme l'eucaristia. L'alcalde va ser l'encarregat d'encendre el ciri votiu. Enguany també hi van assistir tres entitats igualadines, com ja ha estat tradició els darrers anys: l'Agrupació Folklòrica Igualadina, que celebra el 70è aniversari; la Coral de Santa Maria, que també celebra els 70 anys d'existència, i el Bistrac Dansa, que commemora els 20 anys que fa que es va crear.

Després de la missa, els integrants del consistori, els representants de les entitats i els veïns d'Igualada van ser rebuts pel pare abat Josep Maria Soler en una sala més gran que en edicions anteriors a causa de l'elevat nombre d'assistents. Allà, l'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, va fer entrega de la col·lecció de la revista local Vida dels anuaris del 1951, 1952, 1953 i 1954. Per a l'alcalde, "l'entrega d'aquests volums a la biblioteca de Montserrat és en nom de tota la ciutat". Per part de les entitats, diversos representants de cadascuna de les tres entitats igualadines van obsequiar l'abat amb una ofrena. Aymamí va afegir que "és un orgull per a tots els igualadins que hem vingut avui aquí el fet de renovar el ciri votiu, tradició que aviat farà 500 anys".

Davant de l'ofrena d'enguany, el pare abat de Montserrat va dir que aquest acte anual "és bonic perquè es presenta a la Mare de Déu el teixit social d'Igualada i al mateix temps també és una mostra d'agraïment i de felicitat. El fet que cada any vinguin unes entitats igualadines diferents demostra que hi ha molt de dinamisme entre la societat local". Per a l'abat, "la renovació del ciri ens ensenya a fer esforços per tal de resoldre les nostres necessitats", tot referint-se a l'actual crisi econòmica. Finalment, l'abat va donar les gràcies a tots els assistents per haver commemorat un any més un acte tan tradicional com és l'entrega del ciri votiu.