El president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, ha afirmat que gràcies al magatzem que la institució humanitària té a la Pobla de Claramunt, "la població, les empreses i el govern de Catalunya s'han implicat molt més en les accions humanitàries".

Marquès valida així el procés de descentralització de l'organització. Ho ha fet en la presentació de l'Informe Mundial sobre Desastres del 2009, que ha comptabilitzat un total de 17.000 víctimes mortals arreu del món a causa de 576 desastres naturals i tecnològics. El terratrèmol d'Haití ha exigit el desplegament d'acció humanitària més gran en un sol país en els 150 anys d'història de la Creu Roja. Josep Marquès assegura que "gràcies al fet que la Creu Roja té un magatzem a prop d'Igualada, a la Pobla, les empreses, la població i el govern de la Generalitat s'han implicat moltíssim, més que si aquest magatzem no hagués estat aquí". El dirigent opina que "a la gent li agrada tenir-lo a casa, i aquest fet ha ajudat a la implicació de Catalunya en casos d'ajuda humanitària".

Segons el president de Creu Roja a Catalunya, cal agrair el procés de descentralització arreu de l'Estat de la institució humanitària, que també té magatzems a Alcalá de Henares, a València i a les Canàries. El terratrèmol d'Haití ha suposat el desplegament més gran d'acció humanitària en un sol país.