Igualada té més a prop l'execució del projecte del Centre d'Innovació en Simulació Mèdica en l'Àmbit de la Salut, després de rebre gairebé 1,1 milions d'euros la setmana passada provinents dels fons Feder i de la Diputació de Barcelona. La iniciativa, en què col- laboren l'Ajuntament, el Con- sorci Sanitari i la Unió Empresarial, preveu convertir l'antic hospital en un espai per fer un aprenentatge d'intervencions mèdiques un unes condicions "molt similars a les reals".

Es tracta d'ajuts dels fons europeus Feder i de la Diputació de Barcelona, de 750.000 i 375.000 euros, respectivament, que han d'anar destinats "a l'adequació de béns immobles per a temes d'innovació", explica la secretària general de la Unió Empresarial, Àngels Chacón. En la concessió d'aquests ajuts també té molta importància el component tecnològic i d'innovació que presenta l'equipament.

L'antic hospital, que ben aviat estarà completament disponible un cop l'àrea de salut mental passi al nou CAP Igualada Nord, es re- adequarà per a les noves funcions. La xifra que es van fixar els impulsors del projecte, com el doctor Enric Macarulla, era d'1,5 milions d'euros, si bé les accions amb el finançament assolit "buscaran adequar un espai sostenible" com a punt de partida per al Centre d'Innovació en Simulació.

Al nou equipament, l'aspecte tecnològic es planteja com a fonamental: no hi haurà espai al voltant de les aules perquè l'alumne observi, sinó que es visualitzarà mitjançant imatges i "fins i tot imatges intel·ligents, que es donaran a entendre millor i que es podrien transmetre simultàniament a centres col·laboradors", segons Macarulla.

La intenció de l'Ajuntament és que l'execució completa s'hagi enllestit el 2013.