L'Ajuntament de Capellades necessita encara més crèdit "per completar els mínims del pla de sanejament", segons l'alcaldessa, Anna Maria Sánchez (CiU). L'obtenció recent de dos crèdits per un valor total de 886.000 euros ha permès oxigenar la situació de la corporació i pagar als proveïdors. En tot cas, la situació econòmica de l'Ajuntament és "crítica" i caldrà allargar el pla de sanejament més enllà del seu termini inicial, el 2012.

Actualment, segons Sánchez, el consistori té un deute de 2,5 milions d'euros a llarg termini i gai-rebé 1,2 milions a curt. En un any, gràcies al pla de sanejament, s'ha reduït considerablement -a principi del 2010 era de 5 milions-, però a costa de "sacrificis molt durs". Sense tenir tancat el pressupost del 2011, la convergent fa l'estimació que serà uns 460.000 euros inferior al del 2010, que va ser de 4,1 milions.

Pel camí, Capellades ha hagut de suprimir serveis com la piscina d'hivern, una mesura durament contestada per l'oposició. La relació pressupost-deute serà aquest 2011 entorn del 100% i Sánchez assegura que caldran noves retallades per posar fi "al desequilibri pressupostari" que ha portat a la situació actual.

Capellades ha hagut de reduir dràsticament el pressupost els darrers anys. De fet, el del 2011 serà la meitat del del 2007, quan el govern anterior va aprovar-ne un de 7 milions. El pla de sanejament que s'aplica des de l'any passat força a la retallada contínua dels comptes municipals i ha estat contestat per l'oposició d'ERC i la CUP, que el consideren "invi-able".

A la problemàtica de complir el pla de sanejament s'hi afegeix la mancança de rigor en els comptes municipals. Des del 2006, Capellades ha anat engegant els exercicis fiscals amb els pressupostos prorrogats. L'Ajuntament també té pendent amb la Sindicatura de Comtes lliurar els balanços dels darrers exercicis, des del 2006.