Jordi Aymamí i Roca, l'actual alcalde d'Igualada, es presentarà a les eleccions municipals del 22 de maig amb les sigles del PSC. El socialista ha concorregut a les conteses electorals del 1999, 2003 i 2007 sota la fórmula de l'Entesa per Igualada (coalició de PSC i ICV). Aymamí torna a encapçalar un PSC en solitari, com ho va fer el 1991 i el 1995.

Aymamí, que va assolir la condició d'alcaldable per aclamació, en l'assemblea local del PSC, va agrair el suport "dels companys i companyes del partit, i que continua en virtut del compromís amb el projecte i el model de ciutat que durant aquests anys ha desenvolupat des del govern".

L'alcalde, de 52 anys, ja va liderar el projecte en solitari del 1992 al 1995, i ha encapçalat la llista des de fa 12 anys. Entre les raons de la seva continuïtat al capdavant de la candidatura socialista (ara sense l'Entesa), l'actual batlle argumenta que "en moments complexos com els que s'estan vivint no és oportú abandonar els projectes". El líder socialista està segur que ell i el seu equip "oferim experiència i capacitat per continuar fent feina per Igualada".

Malgrat que la fórmula de l'Entesa desapareix, els socialistes igualadins ja han manifestat els darrers mesos la intenció que la seva candidatura sigui més oberta. En aquests sentit, fonts del partit han explicat que fins i tot es podrien presentar amb un nom que no fos el del PSC. Des que Iniciativa va fer oficial que renunciava a reeditar l'Entesa (el mes de juny passat), el PSC ha fet explícit que es volen incorporar persones d'un perfil independent, i fins i tot provinents d'altres forces. Jordi Aymamí ha explicat que afronta les eleccions com un repte i amb l'objectiu de guanyar-les.