La firma anoienca d'hidrocarburs Petromiralles ha instal·lat en una de les seves benzineres a Igualada un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics, a l'espera que se'n comercialitzin a l'Estat. El dispositiu, que té per nom Elektrosite, ja ha estat activat i té capacitat per atendre la recàrrega de dos vehicles d'aquestes característiques alhora. En tot cas, no s'ha atès encara cap client, si bé Josep Maria Torrens, un dels fundadors de Petromiralles, explica que "estem a punt perquè l'utilitzin" i veu més a prop "que sigui emprat per motocicletes".

L'Elektrosite funciona mitjançant unes fitxes que s'adquireixen i que tenen l'equivalent en els quilowatts que es carreguen a la bateria del vehicle, tots aquells que portin adaptadors per a aquesta funció. A la benzinera de les Comes on s'ha instal·lat l'aparell encara no l'han vist utilitzar a ningú. En tot cas, Torrens confia que "és una inversió de futur".

També a Igualada, l'empresa ha instal·lat un servei de gas liquat del petroli (GLP), que sí que ja està en ple funcionament i té visites regulars. Pere Torrens, germà de Josep Maria i un dels altres fundadors de la companyia, detalla que "la gent es va animant a venir aquí". De moment, ja disposen de clients habituals -"pocs"-, però que vénen a l'altra benzinera de Petromiralles, a la ronda del Rec d'Igualada, gairebé cada dia.

Torrens entén que la instal·lació tant de l'assortidor de GLP com del punt de recàrrega elèctrica són inversions que "hauran d'esperar bastant o molt" que tinguin retorn, però que ofereixen també una alternativa visible a l'actual sistema energètic.

De fet, se segueix el camí que ja ha obert Petromiralles en solucions més ecològiques i netes, amb productes menys lesius per al medi ambient. Productes com el biotenol, en el qual han estat pioners a Catalunya, i el dièsel Millennium, i que també han suposat per a la companyia desmarcar-se de la con-juntura de crisi dels carburants tradicionals.