CiU i Esquerra van fer ahir públic que reeditaran el pacte al Consell Comarcal de l'Anoia, amb el mateix president del 2007, Xavier Boquete. Unió Democràtica recupera una presidència que havia tingut anteriorment el mateix Boquete, Ramon Ferri i Josep Miserachs. El repartiment de les vicepresidències es manté: dues per a CDC i dues per a Esquerra. Les àrees de govern es mantenen assignades a consellers que ja eren a l'estructura anterior o que formen part del mateix partit que les desenvolupava.

Boquete assumeix de nou la presidència després que l'abandonés el 2009 en favor de Marc Castells, l'actual alcalde d'Igualada. Aquell relleu polèmic -els convergents asseguraven que estava pactat repartir-se els quatre anys; els democratacristians ho negaven- no es repetirà: el també alcalde de Masquefa serà els quatre anys a la presidència.

La coalició de govern del Consell té 20 persones, 8 de les quals són alcaldes i 5 més ho han estat. En aquest cas, els 8 batlles que estaran al govern de l'ens són tots de CiU, mentre que ERC ha designat persones que seran a l'oposició als seus pobles. Josep Maria Palau, president comarcal d'ERC, assegura que "és la línia que seguim des del 2003. Les persones que estan alliberades de responsabilitats polítiques als seus municipis tenen més disponibilitat per atendre els temes del Consell Comarcal".

Així, el vicepresident primer i encarregat de l'àrea de Promoció Comarcal i Noves Tecnologies serà l'exalcalde d'Hostalets Jordi Calpe. L'altre exalcalde d'ERC a la cúpula serà el vicepresident quart, Àngel Soteras. Soteras va ser alcalde capelladí del 2003 al 2007 i ocuparà l'àrea de Serveis Personals.

Mentre que els dos vicepresidents de CiU seran dues persones que ocupen una alcaldia actualment, el pierenc Jaume Guixà, que ja va ser vicepresident segon el mandat anterior, i el poblatà Santi Broch. Guixà controlarà Règim Interior i Hisenda, mentre que Broch els àmbits de Serveis Territorials (obres, infraestructures, medi ambient i mobilitat).

Els integrants del pacte valoren que "aquests anys hem posat en ordre el Consell" i "volem donar continuïtat a les persones que han fet les coses bé en les mateixes àrees de govern on ja tenen experiència", explica Palau.

Boquete, per la seva part, explica que "el nostre principal objectiu és ajudar els municipis, que ho passen més malament que mai".