L'associació cultural igualadina sense ànim de lucre Amics del Rec va organitzar durant tot el dia d'ahir una jornada cultural per contribuir a difondre la bellesa d'aquest barri i reivindicar-lo com una zona cultural potent de la ciutat a la qual van assistir centenars de persones durant tot el dia. L'entitat va programar diverses activitats gratuïtes al pati exterior de la nau del Vapor de Baix, que portaven per nom rrrrec festival, entre les quals destacaven tallers, passejada pel barri, lectures, pintada de grafits, exposicions i, sobretot, concerts.

De fet, durant tota la tarda molta gent es va acostar a aquest emblemàtic barri d'Igualada. Els assistents van poder gaudir des de les 5 de la tarda i fins ben entrada la matinada de les actuacions de diversos grups musicals de pop, rumba, rock i metal que tenen les seves arrels al Rec. Les bandes participants en aquest rrrrec festival van ser Last Flight To Chicago, Kork, Fraktal, Lumbre, 777, Day-Dream (De-Rec) i U-tòpics, grup que es va reunir després de 20 anys per aquest festival. També hi va haver videoprojeccions i música de discjòqueis.

Durant el matí es va organitzar una passejada pels racons del barri amb el blanquer Magí Puig, una lectura de cançons a càrrec de diversos músics igualadins i un vermut-debat amb opinions contraposades sobre el futur del barri del Rec. Pel que fa als diversos tallers, es van cobrir totes les places i hi van participar més de 200 persones.

Jordi Carné, representant dels Amics del Rec va valorar positivament el festival, ja que "dóna a conèixer el nostre barri a la gent d'Igualada, de la comarca i d'arreu. Aquí hi ha edificis industrials de mitjan segle XIX, de gran valor arquitectònic, i no volem que desapareguin en el futur". Jordi Carné va destacar que amb aquest festival l'objectiu principal "és apropar la cultura del barri a la resta d'igualadins per mitjà de tallers, concerts, debats..., i això ho fem gràcies a gent del nostre barri que s'hi dedica".

Membres de l'organització van assegurar que encara no han pensat a fer més edicions d'aquest rrrrec festival,tot i que com va apuntar Jordi Carné, "veient la bona acollida de la gent segurament sí que se'n faran més". D'altra banda, Carné també va explicar que en el futur POUM s'haurà de debatre quin model de barri vol l'Ajuntament, tot i que va deixar clar que "els Amics del Rec té com a objectiu principal que no es perdi el simbolisme i l'ànima d'aquesta zona d'Igualada amb edificis antics i carrerons".