L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha demanat aquest dimarts al director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font, que iniciï els tràmits per suspendre o retirar la concessió que té l'empresa Hispano Igualadina com a prestadora del servei regular d'autobús entre Igualada i Barcelona. L'alcalde ha traslladat a Font les queixes que fan els usuaris habituals, encapçalades majoritàriament per "una deficient atenció al client" i per "l'incompliment sistemàtic dels horaris". Castells ha assegurat que el consistori intentarà esgotar totes les fórmules jurídiques per aconseguir que aquest servei respecti allò que estipula la seva concessió.

Castells ha fet aquesta petició per escrit al director general de Transport i Mobilitat com a conseqüència dels "reiterats incompliments en aquest servei" per part de la companyia Hispano Igualadina. L'alcalde d'Igualada ha demanat al Govern que s'impliqui en la solució d'aquest problema.

Hispano Igualadina és propietat de l'empresa de transports gallega Monbús des de l'any 2008. Aquest grup d'abast estatal compta amb una flota de 1.000 autobusos i un nombre similar de treballadors.