Una seixantena de persones es planteja presentar una denúncia contra l'actual primer tinent d'alcalde de Vilanova del Camí, Francisco Palacios, per presumptes irregularitats econòmiques que hauria comès durant els dotze anys que va exercir com a president del Club Bàsquet Vilanova del Camí (vegeu desglossat). L'actual primer tinent d'alcalde, Francisco Palacios, ha d'assumir l'alcaldia de Vilanova d'aquí a dos anys, segons el pacte de govern entre PSC i VA!. Dues formacions polítiques a l'oposició, Independents per Vilanova i Plataforma per Catalunya, han instat l'equip de govern, format pel PSC i Vilanova Alternativa, a destituir Palacios davant d'aquesta situació.

Manuel Cividanes, líder d'IPV, creu que PSC i VA! "són els primers que han d'actuar". Cividanes considera que Vilanova Alternativa "hauria d'obrir un expedient i expulsar" Francisco Palacios, l'actual regidor de Promoció Econòmica. "Si VA! no reacciona, és l'alcalde qui hauria de treure l'actual tinent d'alcalde de l'equip de govern", considera Cividanes. El líder d'IPV espera que PSC i VA! "si- guin àgils i ràpids per solucionar aquest problema", i ha afegit que "la pilota és a la seva teulada".

De totes maneres, Cividanes ha advertit que si PSC i VA! no actuen, no es descarta presentar una moció conjunta amb la resta de grups polítics al proper ple municipal per demanar la destitució de l'acusat. I ha alertat que si Palacios no renuncia abans al càrrec, "es trobarà amb una cinquantena de pares al ple de dimecres".

Cividanes creu que es tracta d'un assumpte "molt delicat". "Un regidor que d'aquí a dos anys ha de ser alcalde no pot dedicar-se a aquest tipus de coses", ha afirmat, fent referència a les acusacions d'irregularitats econòmiques en la gestió del CB Vilanova del Camí.

El líder d'IPV s'ha mostrat prudent i ha avançat la decisió del seu grup de "donar uns dies de marge" a la coalició de govern per "respecte polític". "Tot i que és una patata calenta, pensem que no hem d'aprofitar la situació per treure'n beneficis", ha afirmat. També ha explicat que ja s'ha posat en contacte amb persones de VA! i PSC per fer-los saber la posició del seu grup municipal.

Sergi Balsells, de PxC, ha anunciat la seva voluntat de demanar explicacions a l'equip de govern. Balsells assegura que respecta la posició de les famílies afectades, que han demanat que cap grup municipal no aprofiti la situació. Balsells també ha afegit que per part de la seva formació política "donarem tota l'ajuda que ens demanin" als afectats.

Abandonament de VA!

Paral·lelament, dues persones afectades per les suposades irregularitats econòmiques al CB Vilanova del Camí s'han donat de baixa de la formació Vilanova Alternativa, liderada per Francisco Palacios, i altres membres es plantegen deixar aquest partit després de conèixer la situació.

Compàs d'espera

L'alcalde de Vilanova, Joan Vich, ha declinat a Regió7 fer declaracions al respecte. Aquest diari també va intentar contactar amb Francisco Palacios sense èxit en repetides ocasions. Els afectats per les irregularitats econòmiques al club esportiu accepten el suport dels partits polítics per exigir responsabilitats a Palacios, però subratllen que no volen que cap formació parli en nom seu ni se'ls utilitzi per treure'n beneficis polítics.