Manos Limpias acusa Tardà de delictes d'amenaces, injuries i calúmnies a la Corona i al Tribunal Constitucional, i també ha demanat a la fiscalia que actuï contra els responsables dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana que van preparar l'operatiu policial en motiu de l'acte i que, segons un portaveu de Manos Limpias, 'no van actuar com ho haurien d'haver fet'.

A més, el sindicat reclama a la fiscalia que posi en marxa actuacions per identificar les persones que van cremar un taüt que simbolitzava la Constitució perquè entén que es una 'ofensa' a 'tots els ciutadans espanyols'.

Segons Manos Limpias, Tardà ha 'amenaçat la institució monàrquica i ha calumniat i injuriat als membres del Tribunal Constitucional', de manera que, sempre segons el sindicat, ha infringit els articles 205,207, 490 i 504 del Codi Penal.

La denúncia també es dirigeix contra els responsables dels operatius policials dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil desplegats per a l'ocasió. Segons Manos Limpias, tot i que Tardà és aforat, la policia té l'obligació d'actuar si l'enxampa 'in fraganti' cometent un delicte, i per tant 'el que haguessin hagut de fer és detenir-lo en aquell mateix moment i posar-lo a disposició del jutge'.