Segons els afectats, des de l'inici del procediment administratiu per a l'aprovació dels projectes relacionats amb la construcció del parc s'han produït una sèrie d'irregularitats com la manca d'exposició pública dels expedients i l'execució d'unes obres sense les pertinents llicències.

Moviment de terres abans de la presentació, publicació i aprovació inicial del projecte; execució de les obres sense disposar de cap llicència atorgada per l'ajuntament (ni llicència d'obres, ni llicència d'activitats, ni llicència ambiental preceptives); instal·lació d'un parc solar amb potència superior als 1000 KW sense les preceptives llicències per a aquest tipus de projecte (com un estudi d'impacte ambiental, per exemple), són només algunes de les irregularitats que Ipcena i els veïns del nucli de Gargallà han denunciat al jutjat contenciós administratiu número 16 de Barcelona.

El parc solar de Gargallà, a Montmajor, es va anunciar a bombo i plateret fa uns mesos, en un acte públic que va reunir polítics, promotors i mitjans de comunicació. En el mes de gener de 2007, l'ajuntament de Montmajor i el representant de les empreses promotores de la instal·lació fotovoltaica, van fer saber que el petit nucli rural de Gargallà ampliaria el polígon industrial i que una part de l'espai acolliria el parc solar d'una potència d'un megawat i una inversió de vuit milions d'euros, aproximadament.

La instal·lació s'ubicaria -de fet el permís es va concedir en el mes de juliol del 2008 i gairebé estan finalitzades-, en un terreny d'unes dues hectàrees propietat de la família de l'exalcalde de Montmajor, Miquel Boixadera. En concret, les terres són propietat del fill, Josep Boixadera, i de l'esposa, Maria Pilar Planas.

Alguns dels veïns del nucli de Gargallà, però, es van manifestar en contra i des de llavors, i fins ara, han presentat un seguit d'al·legacions als projectes d'urbanització i reparcel·lació de l'ampliació del polígon industrial i la construcció del parc solar. Amb el pas dels mesos, dels primers veïns que s'oposaven al projecte, n'han quedat pocs, amb el suport de l'entitat ecologista Ipcena. El seu secretari general, Joan Vázquez, considera 'vergonyós' el que ha fet l'ajuntament de Montmajor amb els seus veïns de Gargallà, als quals els ha negat informació i els ha fet passar amb raons.

Els portaveus dels veïns afectats, Elias Planas i Mercè Feliu, lamenten el procés 'obscur i gens transparent' que ha mantingut l'ajuntament en aquest projecte. Ipcena i els veïns havien sol·licitat un munt d'ocasions informació del projecte i la negativa ha estat una constant. Per aquest motiu, i davant el posicionament de l'Ajuntament de Montmajor, els afectats han conduït l'afer als jutjats.

L'alcalde de Montmajor, Josep Maria Corominas, no ha volgut fer declaracions sobre aquest projecte ni sobre el contenciós presentat pels veïns i l'entitat ecologista.

Més enllà del contenciós presentat contra el procés administratiu del projecte d'instal·lació del parc fotovoltaic, Ipcena i els veïns s'han informat sobre la requalificació dels terrenys en els quals hi ha la instal·lació solar. La presumpta irregularitat en el procediment de l'esmentada requalificació hauria prescrit i és per aquesta raó que els denunciants no han volgut interposar cap denúncia per aquest fet. Segons Ipcena, el procediment de la requalificació del terreny per a l'ampliació del polígon industrial (ampliació que només ha servit per a instal·lar el parc solar), 'es va fer en defensa d'interessos particulars ja que curiosament només afecta una finca d'un sol propietari i alcalde en aquell moment', fent referència a Miquel Boixadera. De fet, l'actual alcalde n'era regidor llavors. L'entitat ecologista recorda que el principi fonamental de creació d'un polígon industrial és la generació de llocs de treball i que el parc solar no en genera, amb un 'greu impacte en un dels nuclis rurals de la comarca amb un elevat valor patrimonial i paisatgístic'.