regió7.cat » Arreu
 Notícia anterior    
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB expulsa 6 estudiants pels altercats durant les protestes contra Bolonya

 18:44  
Enviar
Imprimir
Aumentar el texto
Reducir el texto

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) expulsarà sis estudiants, per períodes d'entre 1 i 3 anys, i n'amonestarà 22 més pels altercats ocorreguts al campus els mesos d'abril i maig passats durant les protestes contra l'anomenat Procés de Bolonya.

EFE L'encara rector de la UAB, Lluís Ferrer, ha comunicat avui al Consell de Govern d'aquesta institució que ha pres aquesta decisió, després de setmanes de suportar pressions en diferents direccions, amb la voluntat clara de llançar el missatge que "la violència ha de sortir de la universitat".

Ferrer ha assegurat que els sis estudiant, que seran expulsats probablement el curs que ve, van utilitzar la violència ja que van agredir membres del servei de seguretat, van obstruir el pas del cotxe de la degana de Lletres i van entrar per la força al seu despatx i van accedir al seu ordinador.

D'aquests sis, un estarà tres anys expulsat de la UAB, un altre ho estarà dos anys i quatre més durant un any.

Per a la resta de 26 estudiants expedientats, el rector i el seu equip han decidit que rebin simplement una amonestació pública ja que es creu que no van participar en accions violentes ni coercitives.

Malgrat que aquestes sancions han estat ja mal rebudes pels estudiants contraris a Bolonya, que ocupen diverses facultats de la UAB i que reclamaven la retirada dels expedients, Ferrer s'ha mostrat confiat que la resolució d'aquests no suposi noves traves en la recerca d'una sortida al conflicte amb els alumnes.

De fet, el rector ha assegurat, en conferència de premsa, que ha optat per aplicar la sanció més baixa possible per a les persones que van utilitzar la violència -que s'enfrontaven a expulsions de fins a onze anys- per no trencar les relacions amb el col·lectiu que protesta contra Bolonya.

Els expedients es van obrir després que els estudiants intentessin impedir el dia 18 d'abril de forma reiterada i violenta la sessió del Consell de Govern i arribessin a entrar al despatx del rector.

També estaven acusats d'impedir la reunió de la Junta Permanent de Lletres, agredir membres del Servei de Vigilància, ocupar de forma violenta el deganat i accedir al despatx de la degana els dies 29 i 30 de maig.

Lluís Ferrer, que passades les festes de Nadal deixarà el càrrec en mans de la nova rectora Anna Ripoll, s'ha mostrat convençut que les sancions són "justes" i que calien per respectar "la dignitat de les persones assetjades o agredides" i deixar clar que "la UAB no és una illa en la qual poden passar coses que no es permetrien en altres llocs".

"Les actituds violentes han de quedar eradicades del campus", ha assenyalat, després d'apuntar que "hi ha línies vermelles que els estudiants no poden creuar".

Respecte a l'actual situació de les ocupacions contra Bolonya al rectorat i facultats de la UAB -en alguna d'elles ja fa un mes que dura la tancada-, el rector ha afirmat que continuarà buscant una sortida dialogada amb els estudiants.

Per a Ferrer, és una notícia positiva que dilluns passat es desocupessin les facultats de Comunicació, Ciències de l'Educació, Psicologia, Ciències Polítiques i Sociologia, Ciències i Biociència, per permetre que es pugui desenvolupar l'activitat docent, encara que els estudiants hagin traslladat la tancada a l'edifici del rectorat.

L'única facultat en la qual es manté la tancada, impedint les classes, és la de Lletres, on s'ha decidit avançar a demà l'inici de les vacances de Nadal.

El rector, que ha subratllat que no s'han plantejat "cridar la policia" per desallotjar els estudiants, ha assegurat que s'ha dissenyat un calendari alternatiu de classes en aquesta facultat que permetria que no es perdés l'any acadèmic.

Segons la UAB, unes quinze persones continuen tancades a Lletres, mentre que són mig centenar d'estudiants els que han ocupat el rectorat.

Després de l'aprovació d'aquestes mesures disciplinàries, els estudiants sancionats poden interposar un recurs contenciós administratiu davant la justícia, que podria fins i tot arribar a congelar l'execució de la sanció si així ho decideix un jutge.

En paral·lel, contínua el procés penal pels altercats d'abril i maig arran d'una querella interposada per l'empresa de seguretat de la UAB, de la qual el rectorat s'ha desvinculat.

COMPARTIR
 
  HEMEROTECA
  Enquestes d'actualitat
Què provoca més accidents?
  Les imprudències dels conductors
  L´estat de les carreteres o la senyalització
  La saturació de vehicles a les vies
Votar »
 
RESULTATS ACTUALS
Les imprudències dels conductors 83%
L´estat de les carreteres o la senyalització 14%
La saturació de vehicles a les vies 3%
 
Veure més enquestes »
  EN IMATGES

TEXTO

DESCRIPCION
 Veure galeria »

PORTAL de classificats

venta de pisos

Iberpisos.es

El nou portal de classificats de regio7.cat. Troba totes les ofertes a Barcelona de: lloguer, compra i venda de Pisos, xalets, locals comercials ...

 
venta de coches de ocasión

Ibercoches.es

El nou portal de cotxes del regio7.cat. Totes les ofertes sobre el vehicle que busques a Barcelona o ven el teu gratuïtament: venda de cotxes, cotxes d'ocasió, nous, Km0 ....


 
  Món curiós

TEXTO

DESCRIPCION
 Veure galeria »
  Conegui'ns:  CONTACTI |  CONEGUI'NS |  ADRECES I TELEFONS |  CORREUS ELECTRÒNICS     PUBLICITAT:  TARIFES  
regio7.cat és un producte de Editorial Prensa Ibérica
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, excepte que es disposi d'autorització expressa de Regio7.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.
 


  Avís legal
  
  
Altres mitjans del grup Editorial Prensa Ibérica
Diari de Girona  | Diario de Ibiza  | Diario de Mallorca  | Empordà  | Faro de Vigo  | Información  | La Opinión A Coruña  |  La Opinión de Granada  |  La Opinión de Málaga  | La Opinión de Murcia  | La Opinión de Tenerife  | La Opinión de Zamora  | La Provincia  |  La Nueva España  | Levante-EMV  | Mallorca Zeitung  | Superdeporte  | The Adelaide Review  | 97.7 La Radio  | Blog Mis-Recetas  | Euroresidentes  | Lotería de Navidad