A més, demanava que s'expressés de 'forma unànime' que 'acatarà' el contingut de les sentències que pronunciï. Aquesta moció ha esta rebutjada pels grups que donen suport al Govern i per CiU, mentre els populars han rebut el suport del grup mixt, que només s'ha abstingut en un punt.

Segons el text de la moció, el PPC demana la reprovació de Saura 'per arribar a acords, a títol individual i prescindint del criteri del Govern' amb la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, 'sobre aspectes que afecten a l'interès general dels catalans, sense cap garantia'. El text fa referència al pacte Saura-De la Vega segons el qual el finançament s'havia de pactar abans de mitjans de novembre, una data que no es va complir. La portaveu del PPC al Parlament, Carina Mejías, ha acusat Saura 'd'utilitzar la conselleria amb fins partidistes', tot fent referència també a la polèmica per la presència de comandaments dels Mossos a la conferència de Saura.

Sobre la sentència del Constitucional, Mejías ha replicat algunes peticions per part dels altres grups perquè retiri el recurs. La portaveu popular ha parlat de 'covardia', tot recordant que hi ha set recursos, alguns 'socialistes', i que tenen 'por de la sentència'.

Mejías ho ha dit després que la diputada del PSC Lídia Santos li hagi insistit en la petició que retiri el recurs. Santos creu que el text 'gaudeix de la presumpció de constitucionalitat', tot afegint que ha 'suportat improperis i falsedats', mentre que ha estat 'el referent i la versió original' de reformes estatutàries com l'andalusa o l'aragonesa. Santos creu que el PPC actua de 'bomber piròman', tot acusant-los d'haver 'instrumentalitzat' l'alt tribunal.

El portaveu parlamentari d'ICV-EUiA Jaume Bosch creu que el PPC 'no té capacitat' per retirar el recurs, perquè no van ser els populars a Catalunya qui van decidir presentar-lo, sinó el partit a nivell estatal. A més, ha defensat que al Govern 'li interessa la memòria democràtica' davant de 'ministres de Franco que volen penjar els nacionalistes'.

Des de CiU, la diputada Pilar Pifarré ha anunciat el vot contrari de la federació nacionalista, bàsicament per la petició del PPC d'acatar la decisió del TC. Pifarré ha recordat que la llei estatutària s'ha aprovat 'amb tots els ets i uts'. Per la seva banda, la diputada d'ERC Patrícia Gomà ha dit que, quan es produeixi la sentència, el Parlament 'haurà d'avaluar quina resposta ha de donar respecte d'aquesta sentència', però ha afegit que la cambra s'ha d'esperar a conèixer el contingut per prendre una decisió.

El grup mixt ha donat suport a tota la moció, menys en el punt que instava el Govern a desenvolupar els preceptes de l'Estatut que no han estat impugnats al TC. Albert Rivera ha ironitzat amb el fet que s'hagi de demanar a un parlament que acati una sentència d'un tribunal, ja que ho veu 'surrealista'. Pel que fa a la reprovació de Saura, creu que el conseller està 'a prova de bombes' i ha apuntat que potser caldrà demanar la reprovació del president Montilla.

Altres punts de la moció demanaven manifestar l'acatament al sistema de distribució de competències entre l'Estat i les comunitats autònomes regulats per la Constitució i instava el Govern a mantenir 'el respecte i els límits de l'esmentat sistema'. També demanava que en les lleis de creació, règim jurídic i organització de diferents entitats i organismes, es preservin 'els principis d'idoneïtat, pluralitat ideològica i de transparència' en els procediments de designació dels membres.

Finalment, un punt també feia referència al finançament. El PPC constatava que el govern espanyol no ha actualitzat l'actual sistema i instava el Govern a prendre les mesures necessàries per accelerar la revisió del model actual, 'd'acord amb el criteri d'increment de població, en ares de disposar dels recursos suficients per a la millor gestió i prestació dels serveis públics'.