Mas ha declarat a Blanes (Selva), una de les zones més castigades pel fort onatge dels últims dies, la seva disposició a col·laborar amb els ajuntaments i persones afectades "per fer un seguiment puntual del que cal fer i exigir la Generalitat que estigui a l'altura de les circumstàncies en les seves competències, i per pressionar el Govern espanyol perquè faci la feina de restauració ràpida de tot el que ha quedat malparat".

"Encara que la inclemència del temps va ser especialment dura, si el Govern de la Generalitat no hagués paralitzat les millores i ampliacions de determinats ports de la costa, alguns dels efectes s'haguessin pogut evitar, per exemple a Blanes", ha subratllat Mas, segons un comunicat de CiU.

El líder convergent ha explicat que el Govern "fa dos anys que té aprovat el projecte d'ampliació del port de Blanes, està pressupostat en 22 milions d'euros i està frenat per part del Govern".

Mas ha expressat el desig que la desgràcia "com a mínim, serveixi d'estímul perquè el Govern de la Generalitat es posi a treballar i iniciï els projectes de millora dels ports que fan falta, per millorar les condicions d'una part de les poblacions costaneres catalanes".