La xarxa social Facebook posa els seus usuaris al dia de les activitats dels seus contactes, però també pot ser un verí per a les relacions de parella i, com revela un estudi recent, està incrementant la gelosia i les tensions entre els seus seguidors. Segons el departament de Psicologia de la universitat canadenca de Guelph, Facebook pot provocar serioses situacions de gelosia amb el seu continu flux d'informació sobre el que fem, de qui som amics i en quines fotos sortim. Al cap i a la fi, qui no s'ha preguntat mai per què un exnòvio o exnòvia és entre els contactes de la nostra parella? O qui és aquesta rossa -o ros- que surt en una actitud massa amistosa a les fotos del nostre marit o de la nostra dona?

"Facebook permet l'accés a informació a la qual d'una altra manera no accediríem, i aquesta informació no té gaires vegades cap context", va dir Amy Muis, una de les responsables de l'estudi de la Universitat de Guelph. La xarxa social "està exposant la gent a més detonants de gelosia", va afegir.

L'estudi, elaborat entre diversos centenars d'estudiants universitaris una tercera part dels quals eren dones, va mostrar que Facebook ens pot fer caure en una espiral de desconfiança. D'aquesta manera, doncs, un comentari banal en el perfil de la nostra parella fet per un contacte de l'altre sexe pot aixecar sospites i portar-nos a vigilar de prop la seva pàgina a Facebook, per acabar descobrint més informació sospitosa i sentir-nos encara més gelosos.