L'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz (PSC), figura entre els detinguts aquest matí durant l'operació anticorrupció ordenada pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, així com els exalts càrrecs de CiU Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, segons han informat fonts pròximes al cas.

La Guàrdia Civil ha detingut avui a Lluis Prenafeta, secretari general de la Presidència de la Generalitat de Jordi Pujol entre 1980 i 1990, en el marc de l'operació contra la corrupció desenvolupada a la província de Barcelona, han confirmat a Efe fonts de la investigació.

En l'operació, engegada per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, també han estat arrestats l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Bartomeu Muñoz, del PSC, i el director gerent de Serveis del consistori, Pascual Vela.

Fonts jurídiques han assegurat que la investigació es va iniciar a l'Audiència Nacional en el 2007 i està relacionada amb una altra causa duta a la pròpia Audiència Nacional dos anys abans.

Als detinguts se'ls imputen delictes de tràfic d'influències, blanqueig de capitals i suborn.

Ja en 1990 Lluis Prenafeta va ser acusat pel sindicat CNT i un grup d'advocats catalans d'aprofitar-se del seu càrrec públic per a interessos personals, en la concessió de serveis i equipaments per a la Generalitat de Catalunya.

El 4 de febrer de 1993, l'Audiència de Barcelona va arxivar les diligències contra Prenafeta per entendre que l'acusat no havia incorregut en cap dels delictes denunciats.

L'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz (PSC), també figura entre els detinguts aquest matí durant l'operació anticorrupció ordenada pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, segons han informat fonts properes al cas.

Entre els arrestats està a més el regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco (PSC). Fonts municipals van explicar que l´alcalde no acudeix a l'ajuntament des d'ahir perquè està malalt.

Bartomeu Muñoz (Santa Coloma de Gramenet, 1957) és alcalde des de 2002, quan Manuela de Mare va deixar el càrrec per motius de salut. Va ser regidor sense cartera des de la segona legislatura, en 1983. El seu pare, Blas Muñoz, també va ser alcalde durant la transició democràtica de la ciutat.