Tres joves de 23 anys i que responen a les sigles d'A.M.C.R., A.P.M. i A.C.A. van ser detinguts a Santa Cruz de Tenerife per segrestar un menor, donar-li una pallissa i portar-lo a l'escenari d'un robatori perquè deixés les seves empremtes, segons va informar ahir el Cos Nacional de Policia a través d'un comunicat.

La investigació es va iniciar a requeriment de la Secció de Menors de la Fiscalia de Santa Cruz de Tenerife, després de la denúncia d'un robatori amb força en un domicili de La Llacuna. La Fiscalia explicava que en el mes de març, per la matinada, un menor havia estat víctima d'una pallissa i d'un "segrest" per part diverses persones; va ser traslladat en una furgoneta fins a una de casa que ocupava els presumptes autors, on hi havia diversos efectes robats per ells. Una vegada a l'interior de la casa, li van netejar la sang procedent de la pallissa; van obligar, amb amenaces, a tocar diversos objectes de l'immoble perquè quedessin plasmades les seves empremtes dactilars. Seguidament van trucar a la policia, que aparegué al lloc immediatament, manifestant a la dotació que havien sorprès el menor robant i per això l'havien retingut.

Identificació dels menors

Gràcies a la col·laboració i declaracions de diversos testimonis, així com la investigació realitzada pel grup, en tractar-se de menors, es van poder comprovar els fets, la identificació i detenció dels tres relacionats, i la identificació d'un quart component del "grup", que no va poder ser detingut, perquè es trobava a la presó provisional.

Tramitades les corresponents diligències policials, els detinguts van ser posats a disposició de l'autoritat judicial competent.