La consellera de Justícia de la Generalitat, Montserrat Tura, es va mostrar clara i contundent davant la trama de corrupció del cas Pretòria. Tura va assegurar en la seva visita d'ahir als jutjats de Manresa que "la corrupció és el càncer que metastatitza. El càncer s'ha d'extirpar i les metàstasis tractar-les amb contundència". La consellera va indicar que "casos de corrupció com el de Santa Coloma de Gramanet, evidentment que ens indignen". Tura va assegurar que en la justícia "no hi ha preses de decisions ni dèbils ni afeblides davant la corrupció".

Pel que fa a la relació d'alguns dels acusats del cas Pretòria amb el seu partit, la consellera va afirmar que "el PSC no està disposat que cap persona que ha accedit a càrrecs públics amb les sigles històriques d'aquest partit se'n pugui beneficiar per a ús propi".

Montserrat Tura també va fer referència a les imatges que s'han pogut veure dels acusats emmanillats i va assegurar que "hi ha sistemes perquè els detinguts entrin al jutjat sense ser vistos", i va recordar la normativa del ministeri que demana que es respecti els drets dels detinguts. En la mateixa línia es va mostrar la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret, que va trobar "malament" el tracte que s'ha donat als detinguts pel cas Pretòria, en considerar que la "la pena del passeig o del telenotícies no són previstes en el Codi Penal".

En el mateix sentit que la consellera Tura es va pronunciar el secretari general d'ERC, Joan Ridao, que va demanar que no s'estengui la sensació d'abatiment i fatalisme perquè és "brou de cultiu" de la demagògia i el populisme, després de les últimes detencions. Ridao va dir que la sensació de fatalisme implica reaccions com que "no hi ha res net o tots són iguals", que va rebutjar. L'altre soci del Govern, ICV, també va evitar acarnissar-se amb el color polític dels detinguts per Garzón. De la boca del seu secretari general, Joan Herrera, que va considerar una "bona notícia" la decisió d'empresonar cinc dels nou detinguts per la presumpta trama de corrupció urbanística a Santa Coloma de Gramenet.

Encara és present el cas Millet

Sobre les darreres polèmiques del cas Palau de la Música, les filtracions a la premsa de les al·legacions, Montserrat Tura va indicar que filmar i enregistrar al·legacions és per a ús reservat. I va acusar la part que ho va filtrar d'haver comès deslleialtat i alegalitat. En aquest mateix sentit, Alegret va negar saber si el jutge prendrà algun tipus de mesura sobre això, i va recordar que els secrets de sumari no són públics.