La Comissió Europea va concloure ahir el seu mandat de cinc anys i entra en un període de funcions en el qual es farà càrrec dels "assumptes corrents" fins que s'aprovi el Tractat de Lisboa, previst pel proper 1 de desembre.

A falta que la República Txeca completi el procés de ratificació del nou Tractat, per al que només falta la firma del seu president, Vaclav Klaus, la Comissió Europea continuarà amb les seves competències minvades.

El candidat opositor afganès i exministre d'Exteriors Abdulà Abdulà va decidir no concórrer a la segona ronda del comicis presidencials a l'Afganistan del pròxim 7 de novembre i va demanar als seus seguidors que no acudeixin a les urnes, segons va informar ahir un destacat conseller de la seva candidatura. "Hem decidit evitar participar a les eleccions", va dir el conseller, que va demanar als votants d'Abdulà que no prenguin part en el procés.

Al voltant de 68 immigrants van ser interceptats entre la nit del divendres i el matí d'ahir en quatre pasteres en aigües d'Alacant, Múrcia i Almeria, segons fonts de Salvament Marítim i Creu Roja. Tres de les embarcacions, en les quals viatjaven vuit menors d'edat, van arribar ja als ports d'Almeria, Cartagena i Alacant. L'última de les pasteres, que encara no havia arribat ahir al vespre a port, va ser interceptada a 30 quilòmetres de les costes d'Adra (Almeria).

Es tracta del segon atac sofert per embarcacions espanyoles en aigües de Somàlia en les últimes hores, després de l'intent de segrest sofert divendres pel pesquer espanyol Iria Flavia en aigües de l'Índic. Segons la Cadena Ser, la seguretat privada del tonyinaire atacat ahir, l'Artza, va ser en aquest cas dissuasiu per als pirates que van intentar segrestar el vaixell, amb base a Bermeo i bandera de Seychelles. El patró del vaixell va declarar que els pirates es van retirar després dels trets d'advertència.