La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va avalar ahir la candidatura de Rodrigo Rato com a president de Caja Madrid, amb la qual cosa va renunciar al vicepresident madrileny Ignacio González en la carrera per a aquest càrrec.

En una compareixença de premsa, després d'inaugurar a Coslada el nou centre de salut El Puerto, Aguirre, que no va admetre preguntes, va subratllar la figura de González, el seu candidat fins ahir, de qui va dir que amb la seva renúncia "fa un nou servei als madrilenys i als espanyols".

"Conec González, ha estat a prop meu en bastants etapes de la seva vida política, amb altres ministres, com el d'Administracions Públiques, on va ser secretari d'Estat, i responsable d'Immigració al ministeri d'Interior: un servidor exemplar, com dono fe de la seva impressionant capacitat professional i humana, i crec que amb la seva decisió d'avui fa un nou servei als madrilenys i espanyols", va afirmar la presidenta del PP madrileny.

Moments abans, el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, havia expressat el seu suport personal a Rodrigo Rato com a candidat a la presidència de Caja Madrid perquè el procés de renovació en aquesta entitat culmini "com més aviat millor".

González, que va agrair el suport que ha rebut de tots els sectors, va destacar que davant la polèmica suscitada els últims dies en relació amb l'entitat, la seva posició en aquest procés "no ha estat cap altra que articular un gran acord d'estabilitat entre tots els sectors a Caja Madrid en benefici de l'entitat i del paper que ha de tenir a la Comunitat de Madrid i a Espanya".

El vicepresident va manifestar que durant aquest temps havia intentat complir "les decisions que sobre la renovació dels òrgans de govern de Caja Madrid consideressin millor el PP de Madrid i la direcció estatal del partit". Per això, González havia desitjat que el procés de renovació, "paralitzat per un recurs de l'alcalde de Madrid", culminés "com més aviat millor".

En la mateixa línia conciliadora, el govern municipal d'Alberto Ruiz-Gallardón està disposat a retirar el recurs judicial que manté paralitzat el procés electoral a Caja Madrid , com un "gest" per "afavorir" l'elecció de Rodrigo Rato com el seu president. "Si ens demanen la retirada del recurs, ho farem", van indicar fonts de l'Ajuntament de Madrid després de conèixer que González havia donat suport en públic a Rato.

El PP de l'assemblea de Madrid va expressar, a través del seu portaveu adjunt, Pedro Muñoz, el seu "suport" a la candidatura de Rodrigo Rato, "si disposa del suport majoritari dels sectors que componen l'entitat".

El portaveu del PP a la cambra regional, David Pérez, va matisar que "no es pot tractar igual l'agredida que l'agressor", en al·lusió a Aguirre i a Cobo.

Des del PSOE, la secretària d'organització, Leire Pajín, espera que el PP "hagi après la lliçó" després del "lamentable episodi" dels últims dies, i va dir que el problema del líder del PP, Mariano Rajoy, "no és la crisi, sinó Aguirre i Camps".