La policia britànica va demanar ahir als usuaris d'Internet que ajudin a difondre per la xarxa un vídeo sobre la nena Madeleine McCann, amb l'esperança que pugui ser vist per algun testimoni de la seva desaparició, que va tenir lloc a Portugal l'any 2007.

Els investigadors confien que el vídeo, que mostra imatges de com seria ara la nena britànica i que ha estat traduït a set idiomes (anglès, àrab, francès, alemany, italià, portuguès i espanyol), sigui divulgat a través de blocs, correus electrònics i xarxes socials com Facebook i Twitter.

El vídeo, que té un minut de durada, inclou una fotografia d'una Madeleine bronzejada, davant la possibilitat que la menor, que actualment tindria sis anys, pogués ser al nord d'Àfrica.

La cinta és fruit del treball de l'anomenat Centre d'Explotació del Menor i Protecció per la Xarxa, el director del qual va dir que el vídeo ha estat dissenyat amb l'ajuda de psicòlegs per convèncer el testimoni que aporti informació. "És possible que la persona a la qual volem arribar sigui un company, un membre de la família, amic o col·lega de la persona o persones que van participar en la desaparició de Madeleine", va assenyalar. "És molt probable que ells, o algú proper a ells, estiguin utilitzant Internet per buscar qualsevol actualització que pugui suggerir que la Policia està a punt de saber la veritat", va afegir.