'No ens hem d'acontentar amb una mica més de diners perquè un model de finançament que sigui satisfactori per Andalusia, Extremadura o Galícia voldrà dir, indefectiblement, que continuarà comportant un dèficit fiscal important per Catalunya. I, per tant, no serà el que necessitem i el que tenim tot el dret a exigir', ha comentat Puig, de visita a Calonge (Baix Empordà) per comprovar 'in situ' les destrosses que el temporal de llevant ha ocasionat a la població.

Igualment, el secretari general adjunt de CDC ha volgut contestar les crides a CiU que dirigents d'ERC i ICV varen fer aquest dissabte durant la manifestació a favor de la pau a Palestina per tal que donin suport al Govern i no generin més 'inestabilitat' en les negociacions sobre el finançament. 'Adverteixo a ERC que no confongui patriotisme amb comoditat i conformisme', ha puntualitzat Puig. 'Si finalment tenim un model de finançament que no compleix l'Estatut i no ens permet lluitar contra la crisi econòmica voldrà dir que des d'Espanya s'està imposant i des del tripartit s'està acceptant un model de finançament il·legal', ha insistit el dirigent de CDC.

'I en aquest sentit no hi caben subterfugis. O s'està a favor de Catalunya o s'està agenollat davant del PSOE', ha afirmat Puig, que lamenta que ERC i ICV s'estiguin deixant 'arrossegar' pel PSC en la negociació del finançament amb Madrid.

Gestió del litoral

D'altra banda, el secretari general adjunt de Convergència, ha afirmat que el temporal de llevant a la Costa Brava i Costa del Maresme ha posat en evidència la necessitat del traspàs de la competència estatal d'ordenació i gestió del litoral català. 'No n'hi ha prou amb el què ha aconseguit el tripartit. Que ens hagin traspassat les concessions dels xiringuitos de les platges no és, evidentment, el nostre sostre competencial', ha ironitzat Puig, que ha estat acompanyat durant la seva visita a la platja de Sant Antoni de Calonge per l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, i l'alcalde de Begur, Joan Català.

'Ara hem de lluitar per aconseguir que la regeneració de les sorres, la recuperació dels espigons i la ràpida resposta en les ajudes d'urgència que necessiten els ajuntaments es pugui fer des de la Generalitat', ha enumerat el dirigent convergent. 'I és que en aquest cas del traspàs de la gestió del litoral, el Govern fa més de cinc anys que no està presentant batalla', ha criticat Puig, que ha apostat per aconseguir aquesta competència el més aviat possible per tal de donar millor resposta als ajuntaments 'i anar avançant amb pas ferm cap a més autogovern i capacitat de decisió'.