Millet tenia la mà llarga, però fins a uns extrems inversemblants. El president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, ara imputat per apropiació indeguda de diners en una de les institucions amb més càrrega simbòlica de Catalunya, no només va endur-se molts milions de la institució, sinó que va cometre algun acte de mal gust com el que El Periódico va relatar en l'edició d'ahir: Millet va pagar un fastuós casament de la seva filla amb càrrec al Palau de la Música, però, a més a més, va fer que els seus consogres, els pares del nuvi, li paguessin el 50% de la despesa, uns 40.000 euros. L'import global de la festa, que va tenir una àmplia representació de la classe política catalana, va pujar a 81.156 euros.

Fonts de la investigació que ahir citava el rotatiu barceloní, van explicar que els pares de Xavier Rafart, casat amb la Clara Millet, van assumir aquest pagament, una despesa que van considerar molt elevada i que els va suposar haver de reduir la llista de convidats de la família.

Per fer el casament es va haver d'adaptar una plataforma elevada per sobre de totes les butaques i eliminar la inclinació de la platea, on es van disposar les taules dels convidats. La cerimònia va tenir lloc el 28 de juny del 2002 i va congregar, a més de polítics de l'època, una àmplia representació del món financer i de l'empresariat de Barcelona.

El mes d'octubre passat, els advocats del Palau de la Música van presentar diversos documents sobre les despeses de Millet, i entre aquests hi havia documents justificatius d'imports del casament sufragats per la institució musical, com ara 258 euros de les hostesses, 11.161 de les flors, 33.415 de les obres de reforma necessàries per fer el casament. Els cors de l'Orfeó també hi van cantar i se'ls va adjudicar una factura de 5.500 euros.

La pràctica de passar la factura de les despeses personals al Palau, més que una excepció, sembla una norma per la informació que s'ha conegut fins ara. Però Millet, a més a més, ja sabia de què anava això de casar una filla amb càrrecs a la institució musical. En el casament de Laila Millet i el biòleg anglès Ross Jackson, celebrat el setembre del 2002, la factura va ser de 129.010 euros. 28.895 van ser per a l'empresa que va servir el menjar (Prats-Fajó) i 6.769 per a l'empresa que ho va decorar amb flors. D'aquest primer casament, però, no es coneix que els consogres paguessin la meitat de la despesa.

Els investigadors consideren que per les pràctiques que van trobant, Fèlix Millet actuava amb els diners del Palau com si fossin els estalvis familiars. Entre les irregularitats hi ha tant despeses de caràcter molt personal, com ara serveis de cangur, com despeses molt importants per fer compres i obres de patrimoni tant per a la família de Fèlix Millet com del qui durant anys va ser la seva mà dreta, Jordi Montull.