El departament de Justícia ha revisat els processos d'adjudicació de la construcció de la presó de Can Brians II i de diversos jutjats de l'àrea metropolitana de Barcelona a la immobiliària Proinosa, el president de la qual, l'igualadí Josep Singla, està imputat en l'operació Pretòria, sense haver-hi trobat irregularitats.

Segons que van informar a Efe fonts de la conselleria, arran de l'operació contra la corrupció urbanística iniciada pel jutge Baltasar Garzón, Justícia va examinar els concursos pels quals fa uns anys es van encarregar obres públiques a Proinosa, i ha comprovat que els processos d'adjudicació van ser correctes.

Concretament, Justícia, a través de l'empresa d'obra pública GISA, va encarregar l'any 2003 a Proinosa, juntament amb dues societats més, la construcció de la presó Can Brians II de Sant Esteve Sesrovires, que es va inaugurar el juny de 2007.

L'empresa presidida per Josep Singla, imputat pel jutge Baltasar Garzón i que va quedar en llibertat després del pagament d'una fiança, tenia un percentatge del 20% en l'execució de les obres, que la majoria van ser assumides per Dragados.

Proinosa, amb dues compa-nyies més, també va tenir participació en la construcció dels jutjats del Prat de Llobregat, Cornellà i Sant Boi, situats a l'àrea metropolitana de Barcelona, que van ser adjudicats entre els anys 2003 i 2005.

Aquests projectes que Proinosa va executar per a la conselleria de Justícia els destaca l'empresa immobiliària en la seva pàgina web, dins de l'epígraf d'"obres emblemàtiques".

Entre d'altres obres públiques amb partiicpació de Proinosa que l'empresa destaca com a "emblemàtiques" en la seva presentació a la pàgina web hi figura la construcció de la nova terminal de l'aeroport del Prat de Llobregat .