El comitè de drets i garanties del PP va decidir ahir suspendre cautelarment de militància el vicealcalde de l'Ajuntament de Madrid, Manuel Cobo, fins que es resolgui el seu expedient, segons fonts de la formació.

Les mateixes fonts van precisar que Cobo podrà c ontinuar com a número dos de l'alcalde, Alberto Ruiz-Gallardón, a l'Ajuntament de Madrid, però haurà de ser amb la categoria "d'independent", ja que de moment, a l'espera que el comitè disciplinari del partit decideixi quina sanció li imposarà, no es pot considerar representant del PP en cap institució.

"La pilota és a la teulada de Gallardón", van assegurar a Efe les mateixes fonts. Perquè serà l'alcalde de Madrid qui, per motius "ètics", decidirà si manté Cobo al càrrec que exerceix ara. Cobo, per la seva part, va dir a Efe que "accepto i acato la decisió adoptada pel comitè de drets i garanties com he acceptat i acceptaré sempre les decisions de la direcció estatal del Partit Popular, com hem de fer sempre tots els militants d'aquest gran partit, el Partit Popular", va manifestar Cobo.

Tal com han recalcat les fonts consultades, la suspensió cautelar de militància imposada a Cobo inclourà el temps que duri la tramitació del seu expedient, és a dir, la decisió d'ahir no és la sanció imposada pel comitè de drets i garanties. De fet, pot passar que l'expedient conclogui que no pertoca cap càstig a Cobo, o que aquest sigui una amonestació.

D'altra banda, la secretària general i número dos del PP, María Dolores de Cospedal, considera "un error molt greu" que Esperanza Aguirre no anés abans d'ahir al comitè executiu estatal del PP, i considera que la seva assistència hauria estat més "coherent" i "respectuosa" amb els presents a la reunió.