Els segrestadors somalis ahir van amenaçar de matar els tres tripulants que han estat traslladats a terra si no s'allibera en tres dies els dos pirates detinguts a Espanya, segons el patró de l'Alakrana, mentre el govern feia una crida a la tranquil·litat i recalcava que sap on són i que es troben bé.

Ahir els segrestadors van fer desembarcar del vaixell tres dels 36 tripulants amb l'amenaça de dur-los a Somàlia per lliurar-los als familiars dels pirates detinguts a Espanya, segons van confirmar el ministeri de Defensa, la Confederació Espanyola de Pesca i familiars de la tripulació.

La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, i Carme Chacón van enviar un missatge de "tranquil·litat" a les famílies dels 36 tripulants, que van rebre amb angoixa i crítiques la informació de l'executiu sobre la nova situació de l'Alakrana.

La ministra de Defensa, Carme Chacón, després de reunir-se la comissió de coordinació interministerial per a l'alliberament de l'Alakrana, va assegurar que el govern coneix "exactament on són" els tres tripulants del pesquer Ala-krana que els pirates van desembarcar ahir al matí a la costa de Somàlia i que "estan bé". També estan en bon estat els altres 33 tripulants a bord del vaixell, que roman al mateix lloc que els pirates el van dur després del segrest, el 2 d'octubre passat.

Chacón va dir que el govern està redoblant esforços i que "hi ha obertes totes les opcions", en el terreny polític, diplomàtic, d'intel·ligència i militar, per assolir l'alliberament. El trasllat dels pescadors va tenir lloc després que a la matinada els pirates llancessin trets a l'aire i una granada a l'aigua, en direcció a la fragata espanyola que vigila de prop l'Alakrana.

Segons el patró del tonyinaire basc, Ricardo Blach, els pirates van amenaçar de matar els tres tripulants desembarcats, que són "un basc i dos gallecs", i va confirmar que l'assumpte dels diners "s'ha solucionat".

En la mateixa línia, Cristina Blach, filla del patró de l'Alakrana, va assegurar que la condició perquè es posés en llibertat els dos pirates detinguts a Espanya "és a la taula des del primer minut".

L'Audiència Nacional creu que és "molt complicat" que siguin traslladats a Kenya els dos suposats pirates detinguts, que es troben presos en sengles presons madrilenyes.