Un petó formal va ser la salutació amb què la presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, i l'alcalde de la capital, Alberto Ruiz-Gallardón, van escenificar ahir l'ajornament de les seves diferències en la inauguració d'un intercanviador de transports promogut per les seves administracions.

La cordialitat entre els dos dirigents del PP va ser la tònica imperant durant els tres quarts d'hora que va durar l'acte d'inauguració de l'intercanviador de la plaça de Castilla de Madrid, on van anar desenes de periodistes per recollir el retrobament de tots dos després de les disputes per Caja Madrid i les declaracions de Manuel Cobo, contra la presidenta.

La primera en arribar va ser Aguirre, calçada amb sabates de taló ben alt i, tot i així, sense estar disposada a respondre a les preguntes dels mitjans. Instants després, va arribar l'alcalde, que le va buscar i le va saludar amb un únic petó. De seguida van iniciar la visita, separats per altres autoritats.

Aguirre i Gallardón van començar a caminar junts mentre contemplaven una exposició d'autobusos antics i llegien els panells sobre el pla d'intercanviadors impulsats per la comunitat i l'ajuntament.

Al prendre la paraula per informar sobre el nou intercanviador, Gallardón es va dirigir a Aguirre com a "estimada Esperanza". Ella el va saludar des del micròfon com a "excel·lentíssim senyor alcalde de Madrid".

Davant l'elevat nombre de periodistes, l'alcalde de Madrid ha fet broma i ha comentat: "Només puc expressar la meva més profunda gratitud per l'interès indissimulat i la generositat dels mitjans de comunicació per informar d'aquesta inauguració".