El fill de Lluís Prenafeta va assegurar ahir que els detinguts del cas Pretòria, entre els que hi ha el seu pare, només van ser emmanillats en el moment en què van sortir del furgó de la Guàrdia Civil per recollir les seves pertinences i entrar a l'Audiència Nacional, on un moment després els les van treure.

En declaracions a l'emissora RAC1 recollides per Efe, Marc Prenafeta va considerar que hi va haver una "intenció molt clara" a l'hora de mostrar un antic conseller de la Generalitat com Macià Alavedra; el seu pare, ex mà dreta de Jordi Pujol durant anys; i un alcalde socialista, Bartomeu Muñoz, amb les manilles posades.

Prenafeta fill va relatar que els detinguts van viatjar en el furgó policial sense manilles des de la presó de Soto del Real (Madrid) fins a la seu de l'Audiència Nacional i que va ser en el moment de baixar del vehicle quan els les van posar a tots.

En aquest moment també, Alavedra va caure en baixar del furgó i va prendre mal en un genoll, segons Marc Prenafeta, que va criticar aquest tracte i va ressaltar que ni el seu pare ni els altres detinguts podrien haver fugit, ja que hi havia nombrosos guàrdies i molts periodistes.