Efectius de la Policia Judicial i la Guàrdia Civil van escorcollar ahir des de les quatre de la tarda, un habitatge propietat de l'expresident del Govern balear Jaume Matas (Partit Popular), situat a Palma de Mallorca. Al llarg del matí d'ahir ja s'havia dut a terme un altre escorcoll en una residència que l'expresident balear té a Madrid.

Ambdós escorcolls es van realitzar per ordre del jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro.

Segons va confirmar a l'agència Efe una font de la Guàrdia Civil, així com l'advocat de Matas, Rafael Perera, ambdós escorcolls obeeixen a una ordre judicial del titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma.

Matas, que actualment resideix a Washington, està citat com imputat en el cas Palma Arena per a declarar davant del jutge el dia 23 de març de l'any 2010. L'expresident haurà de declarar davant el jutge tant per la seva gestió durant la construcció del Palma Arena en la passada legislatura, que ell presidia, com pels increments en el seu patrimoni personal que han estat detectats per la Fiscalia i la Guàrdia Civil.

En el marc d'aquesta investigació està imputat així mateix l'expresident del Consell Assessor de Gesa-Endesa Bartomeu Reus, que és propietari d'un pis al carrer Ramón de la Creu de Madrid, casa que va ser llogada en el seu moment per la família Mates.

Pel que fa al cas del velòdrom Palma Arena, el jutge està investigant una presumpta trama de corrupció en la construcció d'aquest pavelló esportiu durant l'anterior legislatura del Partit Popular presidida per Matas, ja que va costar uns 100 milions d'euros, més del doble del que s'havia pressupostat.

Pel que fa a l'increment del seu patrimoni personal, la Fiscalia va estudiar aquest increment patrimonial arran de cinc denúncies contra Matas. En la investigació de la Fiscalia s'esmenta, entre altres coses, l'habitatge registrat a Palma de Mallorca. Es tracta d'un habitatge de més de 400 metres quadrats en un palauet del centre de la ciutat adquirit per Jaume Matas per 950.000 euros, quan el valor estimat per l'Agència Tributària a l'octubre de 2006 era de gairebé 2,5 milions.