Avui és pràcticament l'últim dia per a què els usuaris de targetes prepagament de telefonia mòbil s'identifiquin, ja que, en cas contrari, a les zero hores del dia 9, dilluns, perdran el seu número d'acord amb la llei de conservació de dades electròniques.

El diumenge també podran identificar-se en els pocs centres comercials que estan autoritzats a obrir els festius de tot el mes. Quan queden molt poques hores perquè acabi el termini de dos anys que concedia la llei, la patronal de les operadores de telecomunicacions (REDTEL) no ha facilitat dades sobre el nombre de targetes que queden sense identificar. La setmana passada es xifrava entre 4 o 5 milions de targetes encara sense identificar, és a dir, més del 74 %.

Per a evitar la pèrdua definitiva d'aquests clients, el passat 26 d'octubre REDTEL va sol·licitar a l'administració que una vegada que es tallin les línies, els usuaris puguin rebre una locució informant-los de la situació i que tinguin la possibilitat de recuperar el número registrant-se en el seu proveïdor. Fonts del Ministeri de l'Interior van insistir que no hi haurà cap pròrroga per a donar d'alta les dades, encara que estan estudiant la possibilitat de recuperar els números.

Des de final de vacances les operadores han intensificat les comunicacions, amb missatges, amb els seus clients per a informar-los que s'acabava el termini de dos anys que tenien per a registrar les dades de la seva línia en una botiga de la seva operadora.