Tres operaris que treballaven en les obres de construcció d'un túnel d'Andorra van morir ahir en ensorrar-se el pont que connectava la boca del túnel amb la carretera general. El secretari d'Estat d'Interior d'Andorra, Bruno Bartolomé, va confirmar que a més dels morts, sis persones més van resultar ferides i traslladades a hospitals.

El pont que connectava la boca del túnel Dues Valires d'Andorra amb la carretera general es va ensorrar al migdia d'ahir, sepultant diverses persones que treballaven en l'obra i causant la mort de tres d'ells. L'accident es va produir quan s'estava formigonant l'estructura del viaducte exterior que uneix la boca oest del túnel, a La Massana, amb la carretera general, i aquesta va caure diversos metres, deixant atrapats alguns dels operaris que es trobaven treballant en aquell moment. Fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses dotacions d'emergències, així com autoritats del govern andorrà i efectius de les empreses de la Unió Temporal d'Empresa, que van treballar per rescatar els atrapats sota les runes. Malgrat la insistent pluja, els serveis d'emergències van aconseguir treure almenys sis persones que van resultar ferides, que van ser traslladades a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, un d'ells en estat greu a causa d'un traumatisme cranioencefàlic, que va ser conduït fins a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Segons va informar un portaveu de l'Executiu del Principat d'Andorra, s'estima que dos treballadors més continuaven atrapats sota les runes a l'hora de tancar aquesta edició, un al qual estaven intentant rescatar i un altre que està desaparegut. En les tasques de rescat va participar un equip d'aproximadament 20 persones que van anar treballant per torns, degut al difícil accés i inseguretat de la zona en la qual es va produir l'ensorrament. Fonts dels serveis d'emergències van assenyalar que els treballs continuarien durant tota la nit, amb la participació de bombers, Creu Roja, policia i efectius de seguretat nacional.

Aquesta construcció pretén unir a través del túnel de Dos Valires, una galeria de tres quilòmetres, les localitats i les valls d'Encamp i La Massana. La boca afectada és la més propera a la Massana.