L'editorial de l'Estatut publicat abans-d'ahir conjuntament per 12 diaris editats a Catalunya continua sumant adhesions. Als suports que van mostrar abans-d'ahir al text periodístic partits polítics, sindicats, col·legis professionals i organitzacions esportives s'hi van afegir ahir 200 mitjans de comunicació, associacions de municipis, entitats empresarials i les universitats catalanes. També van donar suport al text el Col·legi d'Economistes i el d'Enginyers Tècnics Industrials.

L'editorial, sense precedents a Catalunya, es va publicar ahir a Regió7, El Periódico, La Vanguardia, Avui, El Punt, Segre, Diari de Tarragona, La Mañana, Diari de Girona, El Nou 9, Diari de Sabadell i Diari de Terrassa.

Els diaris defensen la legalitat de l'Estatut, posen en dubte la legitimitat del Tribunal Constitucional i adverteixen del risc de ruptura del pacte constitucional del 1978 en cas d'una sentència adversa.

Les entitats municipalistes: la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) es van sumar ahir a l'"esperit" de l'editorial i van fer una crida a tots els ajuntaments catalans perquè s'adhereixin de forma individual al text periodístic.

En un comunicat conjunt van explicar que "ens volem sumar a l'esperit que inicia aquest editorial, i refermar-nos en l'esperit que ha caracteritzat els 30 anys de la democràcia local: el compromís amb les institucions i amb el poble de Catalunya des de la proximitat".

També l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG), formada per 120 publicacions gratuïtes i 80 mitjans digitals, s'ha adherit al text que reclama la dignitat de Catalunya.

L'Associació d'Universitats Públiques de Catalunya (ACUP), que agrupa les set universitats públiques i l'Oberta de Catalunya (UOC), va manifestar ahir el seu suport a la "posició unitària" de la premsa, després de recordar que aquesta ha rebut un "ampli" suport social i polític.

La patronal catalana Cecot va donar suport al text i va demanar als partits la mateixa unitat. La patronal va assegurar que "entén i comparteix" el text a favor de l'Estatut i ha demanat a la classe política que faci els "esforços necessaris" per actuar de forma unitària.

Fins ahir a darrera hora també hi havien donat el seu suport Fira Mediterrània i el Gremi de Llibreters de Catalunya.

D'altre banda, ahir el conseller Joaquim Nadal va desmentir "rotundament" haver participat en la redacció de l'editorial tal com a firmava un diari de Madrid.