El papa Benet XVI ha advertit aquest diumenge sobre la "cultura de mort" que "es tendeix a difondre" a la societat avui dia durant la benedicció 'urbi et orbi' (a la ciutat i al món) que ha impartit aquest matí des de la plaça de Sant Pere amb ocasió del dia de Pasqua.

Igual que el poble jueu quan va fugir d'Egipte, també actualment "la humanitat té necessitat d'un èxode, d'una conversió espiritual i moral" i "necessita la salvació de l'Evangeli per sortir d'una crisi que és profunda i com a tal requereix canvis profunds, començant per les consciències", ha assegurat el papa.

Referint-se a la crisi econòmica internacional, ha demanat que la Pasqua "que doni llum i força" "als responsables de totes les nacions" perquè "l'activitat econòmica i financera s'assenteixi finalment sobre criteris de veritat, justícia i ajuda fraterna".

El Pontífex també ha resat pels pobres i les persones amb dificultats, començant per l'Iraq i Terra Santa i sense oblidar l'Amèrica Llatina i el Carib, on "experimenten una recrudescència dels crims lligats al narcotràfic", ha lamentat.

En particular, ha esmentat Haití i Xile, que en els últims mesos han patit la devastació provocada per sengles terratrèmols. També ha pregat per l’Àfrica i per les nacions d'aquest continent que estan en guerra, així com pels països víctimes del terrorisme.

El Pontífex ha felicitat la Pasqua en 65 llengües diferents davant de més de 100.000 fidels.

La missa del Diumenge de Resurrecció ha estat l'última celebració de la Setmana Santa. A la tarda, el papa es traslladarà a la residència pontifícia de Gandolfo que està situada a uns 30 quilòmetres de Roma, per passar uns dies de repòs.

Cap referència als casos de pedofília

El papa no ha fet cap referència als escàndols de pedofília. Qui sí que ha fet al·lusió indirecta a aquest tema ha estat el degà del col·legi cardenalici, el cardenal Angelo Sodano, que al començament de la celebració d'avui ha assegurat al papa que tota l'Església està amb ell i que el poble de Déu "no es deixa impressionar pels rumors del moment".