Unes cinc mil persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume en defensa del jutge Baltasar Garzón que acusa al dictador Francisco Franco i altres membres del seu govern de 'detenció il·legal forçada de persones en un marc de crim contra la humanitat'. L'escriptora Viky Peña i l'actor Jordi Dauder han llegit el manifest de defensa al jutge i en contra de la causa 'vergonyosa' del magistrat Luciano Varela Castro que acusa Garzón de 'prevaricació'. La gent concentrada ha aplaudit diverses vegades a les persones que han intervingut, amb especial intensitat la intervenció de l'exfiscal general Carlos Jiménez Villarejo. La concentració s'ha acabat amb la consigna 'no passaran'.

L'exfiscal Jiménez Villarejo, que ha pujat a l'estrada amb crits de 'valent', ha manifestat que la concentració a favor del jutge Baltasar Garzon i contra l'actuació del Consell General del Poder Judicial i la dreta reaccionària era un acte en defensa de l'estat de Dret.

Tanmateix, Jiménez Villarejo ha manifestat que les manifestacions a favor de Garzón ja havien obtingut un primer èxit que ha estat la decisió del jutge Varela de retirar de la causa contra Garzon a la Falange. Aquesta retirada ha estat perquè 'hem aconseguit avergonyir' al jutge Varela.

Entre les persones que s'han concentrat a la plaça Santa Jaume han estat el portaveu adjunt del grup del PSC, Joan Ferran, el secretari general d'Iniciativa per Catalunya, Joan Herrera, el coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa, Jordi Miralles. També hi eren els secretaris general de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, l'escriptora Rosa Regas i Carme Domingo, que ha llegit el manifest conjuntament amb l'actor Jordi Dauder, i també l'actor Fernando Guillen.

El manifest porta el títol 'Investigar els crims contra la Humanitat no és delicte' i planteja que 'jutjar al jutge només respon a una perversió política del sistema judicial, que ve a manifestar un brindis al franquisme que va costar tantes vides al país i a Europa'.