El cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, ha revelat aquest dijous el missatge "més afectuós" que ha rebut de l'expresident Felipe González, que va arribar al seu mòbil després d'anunciar el pla d'ajust: "Avui més que mai tens tot el meu suport . Governar és això: prendre decisions difícils i dures".

A la jornada organitzada pels socialistes al Congrés per commemorar el centenari de l'escó de Pablo Iglesias a les Corts, Zapatero ha intervingut just després de González i, tot i confessar que no li agrada explicar anècdotes, ha comptat "un secret" que , segons ell, demostra la fortalesa del PSOE davant les dificultats.

Aquest "secret" era el missatge de text que li va enviar González al mòbil el dia següent que presentés en el ple del Congrés dels durs retalls amb què el Govern volia accelerar la reducció del dèficit públic.

Es tractava, segons ha assenyalat, del missatge "més afectuós i de més suport" que li havia enviat l'expresident des que ell el coneix i per això ha volgut avui explicar-ho i donar-li les gràcies en públic.

Els parlamentaris, ex ministres i ex diputats i senadors congregats a la sala han celebrat amb aplaudiments les seves paraules.