Rússia ha descobert aquest dimecres 3,5 tones d'ossos, el que correspondria a 495 esquelets, en una fossa comuna de l'època del dictador soviètic Josef Stalin, de la dècada de 1930. Les autoritats de Vladivostok, localitat russa on s'han trobat els ossos, han confirmat que la fossa ha estat descoberta mentre s'estaven fent obres per a construir una carretera. Els experts estan investigant que realment es tracti d'ossos de víctimes de la dictadura de Stalin. 'Pràcticament tots els cranis estan ferits de bala', ha explicat Yaroslav Livanksy, el cap del grup de voluntaris que ajuden a excavar la zona on es troba la fossa. Livanksy també ha confirmat que s'han trobat diners i roba de l'època de 1930.

Irina Fliege, una investigadora d'un grup rus per als drets humans, que tracta informació sobre les víctimes de Stalin, ha dit que no té 'cap dubte' que els ossos que s'han trobat són de persones que van ser víctimes de Stalin. 'Tot el que podem fer és construir monuments per a recordar els morts', ha manifestat Fliege.

Milions de ciutadans soviètics van ser executats o van morir en camps de treball durant la dictadura de Josef Stalin, que es va iniciar l'any 1920 i es va mantenir fins la seva mort, l'any 1953.