L'exministra francesa de Justícia Rachida Dati es va prendre amb humor la confusió que va tenir en un programa en directe, quan en lloc de dir "inflació" va dir "fel·lació".

"Si això fa riure a la gent ...", es va mig consolar a la ràdio RTL l´eurodiputada del partit de Nicolas Sarkozy quan li van preguntar per el lapsus que va tenir la vigília a la televisió" Canal +".

L'error de l'exministra "sarkozista" va tenir una gran repercussió a Internet: "Quan veig que alguns (fons d'inversió estrangers) demanen taxes de rendibilitat del 20 o 25 per cent amb una fel·lació gairebé nul·la ...", va declarar Dati en un programa dominical.

Lapsus: Dati confond "inflation" et... "fellation"

Considerada una de les estrelles del panorama conservador francès durant la campanya electoral del 2007 que va portar a Sarkozy a la presidència, Dati va ser ministra de Justícia durant dos anys, fins que es va allunyar del president i va sortir de l'Executiu.

El seu nom ha saltat amb freqüència a la palestra pública a causa assumptes allunyats de la política, com la identitat del pare de la seva filla, que es desconeix encara, o la manipulació d'una fotografia on apareixia amb un valuosíssim anell.